Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili İbrahim Usta, Trabzonspor-Torku Konyaspor maçının ardından hakemlere yönelik çok sert eleştirilerde bulundu.

Usta, Konyaspor maçında yaşanan hakem hatalarıyla ilgili olarak, "Bütün Türkiye canlı yayından izledi. Biz de açık olarak izledik. Gerçekten birkaç haftadır hakemlere futbolun önüne geçmekte. Ama bu bir anda düzelebilecek bir şey değil. Futbolda saha sonuçlarını futbolcuların belirlemesi lazım. Bu anlamda hakemlerin daha dikkatli olması gerekiyor. Futbol federasyonu üzerine düşeni yapacaktır. Bu gibi futbola etki eden hakemler en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Aksi taktirde futbolda transfer yapmaya gerek yok hakemler kader belirleyebiliyorlar" diye konuştu.

Usta, hakemlerin Avrupa ve Türkiye'deki maç yönetimleri arasındaki farklılıklarıyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

"Hakemler maalesef Avrupa'da yönetirken sadece futbolu yönetip gördüklerini çalıyorlar. Maalesef Türkiye içerisinde hakemlerin kafası rahat değil. Hakem geliyor insandır hata yapabilir ama onu tribünden izleyen kişinin onun yapmış olduğu hatayı örtbas etmesi en büyük suçtur. Bu anlamda Türkiye'de eyyamcılık vardır. Ama söylediğim gibi bu işlerin üzerine mutlaka gidilecektir. Türk futbolu sahada oynanarak skorların belli olması gerekiyor. Böyle hakem hataların futbolun önüne geçmemesi lazım. Maalesef görüyoruz ki hakem hataları son haftalarda Türk futbolunun önüne geçiyor."