Türkiye Atletizm Federasyonu faaliyet programında yer alan Gençler ve Büyükler Kulüpler Kros Ligi yarışları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binası yanındaki Kros Parkuru’nda yapıldı. 40 kulüpten çok sayıda sporcunun mücadele ettiği yarışları İstanbul maratonu için Palandöken’de kampa giren Elvan Abeylegesse de izledi. 

Birinci gelebilmek için kıyasıya koşan bazı sporcular varış çizgisine ulaştığında yorgunluktan baygınlık geçirdi. Kendilerini çimlerin üzerine bırakan sporcular uzun süre yerden kalkamadı. Yarışmaları izleyen Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, ilk 6’ya giren sporcuların Türkiye’yi Balkan, Avrupa ve diğer yarışmalarda temsil edeceğini söyledi. Çintimar, 40 kulübün katıldığı yarışmalarda hedeflerinin yeni şampiyonlar ve olimpiyatta yarışacak sporcular çıkarmak olduğunu belirtti.

Niğde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekoklu ikinci sınıf öğrencisi Sümeyye Tezel türbanlı koşarak dereceye giremedi ama ilk türbanlı atlet olarak tarihe geçti. Antrenörü Yavuz Ağrılı ile birlikte Erzurum’a gelen Tezel, sporcusu olduğu Niğde Tunç Spor Eğitim Kulübü’nün toplanamaması üzerine 6 bin metrede ferdi olarak koştu. 32 kişi arasında 23’üncü gelen Sümeyye Tezel, şöyle dedi:

“Yaklaşık 1 yıldır koşuyorum. Artık koşarken türbanımı çıkarmak istemiyorum. Türbanla koşmak çok zormuş. Hızımı çok kesti. Bundan böyle daha iyi olacağıma inanıyorum. Geçen yılda kayakta ilk türbanlı sporcu olmuştum. Sanırım Türkiye’de benden önce türbanlı olarak koşan yok.”
Atletizm Federasyonu yetkilileri daha önce türbanlı sporcunun Avrupa’da koştuğunu ancak Türkiye’de bir ilk olduğunu bildirdi.

fft16_mf2479049.jpeg