Samsunspor Teknik Direktörü Ümit Özat, hakem Deniz Çoban'ın yaptığı hareket ile Türk futbol tarihinde milat olduğunu belirtti.

Kırmızı-beyazlı takımın antrenörü Ümit Özat, düzenlenen basın toplantısında çok önemli açıklamalarda bulundu. Nur Asan Spor Tesisleri'ndeki basın toplantısında Özat, hakem Deniz Çoban ve Samsunspor'un kalan maçları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Milli maç dolayısıyla verilecek araya moralli girmek istediklerini belirten teknik direktör Ümit Özat, "Samsunspor'un şu anda bulunduğu tablo, daha önceden beklediğim bir tabloydu. Her zaman maç başına 2 puan ortalaması ile gitmek istediğimi söyledim. 1461 Trabzon maçından öncede söylemiştim. Hiç ummadığınız maçlarda hayal kırıklığına uğrarsınız, hiç ummadığınız maçlardan da 3 puan çıkarabilirsiniz. Başlangıç itibariyle bizimle aynı puanda olan takımlar, bizim oynadığımız maçların zorluk derecesiyle aynı maçları oynamadılar. İyi gidiyoruz. İnşallah bu haftada taraftarımızın desteğiyle stadımızın da dolmasıyla birlikte Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçını galibiyetle geçip milli takım arasına moralli bir şekilde girmek istiyoruz. Bunu yapacak gücümüz ve kalitemiz de var. Cumartesi günü kaldığımız yerden devam edeceğiz" dedi.

"İLK YENİLGİYİ ALAN TARAF ONLAR OLACAK"

Cumartesi günkü maçta yenilen tarafın karşı taraf olacağını belirten Samsunspor Teknik Direktörü Ümit Özat, "Onlar en az gol yiyen takımsa, biz de en fazla gol atan takımız. Bunlar bir maç için ölçü olamaz. Az gol yemekte ölçü değildir. Biz hücum ve ofansif oynamayı seven bir takımız. Önde basmayı seven bir takımız. Her şeyin bir ilki vardır. Günün birinde onlar da yenilecek. Biz de yenileceğiz. Ama bu ilk yenilgiyi alan Allah'ın izniyle onlar olacak. Taraftarlarımızın desteğiyle bu işi başaracağımıza inanıyorum. Bu maçı ölüm-kalım maçı gibi şampiyonluk maçı gibi görenler var. Daha bu yolda çok iyi yerlere geleceğimizi ümit etmekle beraber zaman zaman da sıkıntılar yaşayacağız. Özellikle mevsim şartlarının değişmesiyle birlikte bunlar olacak. Daha önümüzde 28 kocaman hafta var. Her maça biz final final bakıyoruz" diye konuştu.

"KARŞIYAKA VE ADANA DEMİRSPOR MAÇI BENİ ÜZDÜ"

Puan kaybı yaşanan 2 maçta da üzüntü yaşadığını belirten Özat, "Karşıyaka maçının sonucuna üzüldüm. Adana Demirspor maçına da üzüldüm. Pozisyon vermeden 3 gol yedik. Diğer maçta da pozisyon vermeden 2 gol yedik. Biz 16 gol atmışız. Bizim attığımız gollerdeki yaratıcılığımız, yediğimiz gollerin hiçbirinde yok. Bize, bizim attığımız goller gibi gol atsınlar başımızın, gözümüzün üstüne. Benim odamda bir puan tablosu var. Bu maçta kendi düşüncelerimize göre 3 puan almamız gereken maçlardan bir tanesi. Ama rakibimiz olması nedeniyle de yenemiyorsak yenilmemiz gereken maçlardan bir tanesi. En azından aradaki farkı korumamız gerekir" şeklinde konuştu.

"KONE'NİN BUNU YAPMAYA HAKKI YOK"

Kone'nin gereksiz yere kırmızı kart görmeye hakkının olmadığını belirten Özat, "Kone'ye ceza verilmesi yönünde yönetime bir raporum olmadı. Kone'ye öncelikle izin verdim. Vize problemi vardı. Soyunma odasında sıcağı sıcağına yapmaması gerektiğini söyledim. Sonra kendisi tesisteki odama özür dilemek için geldi. Biz bu hataları çok yaptık. O profesyonellikteki o kalitedeki ve alternatifi olmayan bir oyuncunun bunu yapmaya hakkı yok. O da hatasını biliyor. İnşallah 2 maç ceza değil de 1 maç ceza gelir. Gelince bu konuyu tekrar kendisiyle görüşeceğiz" ifadelerini kullandı.

"DENİZ ÇOBAN, TÜRK FUTBOLUNDA BİR MİLAT'TI"

Deniz Çoban'ın Kasımpaşa-Rizespor maçının ardından yaptığı açıklamalar hakkında konuşan Özat, "1461 Trabzon maçının hakeminden memnun değilim. Bunu kazanan bir takımın hocası olarak söylüyorum. Ama hakemlerin maçtan sonra "Hatamız olduysa kusura bakmayın" demesinden memnunum. Hiç bir hakem art niyetli değil. Siz gol attınız da hakem vermedi gibi bir durum yok ortada. Hakemler başarısızlıklar için önce bahanedir. Türkiye'de her kaybedenin bahanesi hakem oluyor. Ama ben kazanırken yeri geliyor hakemi eleştiriyorum. Hata aramak isteyen önce kendine bakacak. Biz bu kadar işin içinde hakemlerle uğraşırsak kendi hatalarımızı göremeyiz. Hakemlerde insan, onlar da hata yapacak. Dışarıdan hakem mi getireceğiz? İşin o boyuta gitmemesi lazım. Bu anlamda Deniz Çoban'ı da bir kez daha kutluyorum. Kimse bu özveriyi, sağduyuyu ve cesareti gösteremezdi. Bence bir ilki yaptı. Bence sadece Deniz Çoban'ın değil, her maçtan sonra antrenörler nasıl basın açıklaması yapıyorsa hakemlerinde basın toplantısı yapıp, maçı değerlendirmesi lazım. Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu özgürlüğü onlara vermesi lazım. O zaman bir takım şeyler daha net ortaya çıkar. Hata yapan özür dilemesini bilecek. Deniz Çoban bence Türk futbolunda bir milattı. Kimsenin başaramadığını başardı. Örnek olmasını diliyorum" açıklamalarında bulundu.

Öte yandan, Samsunspor, cumartesi günü kendi sahasında oynayacağı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçı hazırlıklarına akşam yaptığı tek antrenmanla devam etti.