Hollanda, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda Türkiye'ye 3-0 mağlup oldu.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Hollanda Milli Takım Teknik Direktörü Danny Blind, maçtan mağlup ayrıldıkları için üzgün olduklarını belirterek, "Türkiye bugün bizim hatalarımızdan çok faydalandı. Çok fazla pozisyonlara giremedik. Girdiğimiz pozisyonları da değerlendiremedik. Girdiğimiz pozisyonları değerlendirmiş olsaydık skor çok farklı olurdu. Hollanda futbolunun yapısal sorunu bizi düşündürüyor. Buna bakmamız gerekiyor" dedi.

Gruptaki şanslarıyla alakalı ise Blind, "Grupta kontrol bizim elimizden çıktı. Bundan memnun değiliz. Avantaj Türkiye'ye geçti. Ama grubu 3. bitirmek imkansız değil. Biz elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Hollanda Milli Takımı'nın gruplarda neden bu kadar kötü performans sergilediğiyle alakalı soruya Blind, "Bizim bu durumda olmamızın iki sebebi var. Birincisi gruptaki puanlamada diğer takımlarla aramızda büyük bir fark oluştu. İkincisi tecrübesiz bir takımız. Bu tecrübesizlik grupta bu durumda olmamızın nedeni olabilir. Ama gruptaki bu durumumuz diğer takım oyuncuların bizim takımımızdaki oyunculardan daha iyi olduğu anlamına gelmez" cevabını verdi.