BASKETBOL: Üst üste ikinci kez olimpiyatlarda yer alan Kadın Basketbol Takımı, ilk maçında Fransa'ya 55-39 yenildi. Kadınlarda dünya basketbolunun iki numarası Avustralya karşısında ise yine tutunamadı ve 61-56 mağlup oldu. Üçüncü maç Japonya ile. 

JUDO: Şu ana kadar başarılı bir performans gelmedi. 4 sporcudan ikisi, Gürcü asıllı Bekir Özlü ve Dilara Lokmanhekim rakiplerine elendi. Diğer iki judocu henüz mücadele etmedi. 

BOKS: Mehmet Nadir Ünal, Faslı rakibi Saada'nın taciz suçlamasından dolayı gözaltına alınması sebebiyle hükmen galip sayıldı. Maçı Çarşamba günü. Ünal dışında 5 Türk boksör de var. 

CİMNASTİK: Olimpiyat tarihinin ilk Türk erkek cimnastikçisi Ferhat Arıcan, toplamda 82.631 puanla genel sıralamada 41'inci olarak finale çıkamadı. Olimpiyat tarihindeki ikinci Türk kadın cimnastikçi, 17 yaşındaki Tutya Yılmaz ise denge aletindeki performansıyla beğeni topladı ama finale yükselmeyi başaramadı. Yılmaz, performansıyla gelecek için umut verdi. 

ATICILIK: 10 metre havalı tabancada mücadele eden Yusuf Dikeç, elemelerde 576 puan ile 21'inci, İsmail Keleş ise 575 puan ile 24’üncü olarak finale çıkamadı. Erkekler trap kategorisi ilk gün elemelerinde de Yavuz İlnam 6'ncı, Erdinç Kebapçı 24'üncü sırayı aldı

BİSİKLET: Yol yarışında mücadele eden Ahmet Örken ve Onur Balkan yarışı tamamlayamadı. Bisiklette başka Türk sporcu kalmadı. 

YÜZME: Erkekler 400 metre serbestte yarışan Nezir Karap elemelerde 3:58.37’lik süresi ile 43’üncü oldu ve finale yükselemedi. Madalya umutlarından Viktoria Zeynep Güneş, kadınlar 400 metre karışıkta yüzdü ve18’inci sırayı aldı, finale yükselemedi. Viktoria 100 metre kurbalağamada ise 1:07.14’lük süresi ile 15’inci sırayı aldı ve yarı finale yükseldi. Yarı finalde 1:07.41’lik süresi ile 14’üncü olan Zeynep, finale yükselemedi.

TENİS: Olimpiyatlarda yarışan ilk Türk raket Çağla Büyükakçay, iyi mücadele ettiği maçta ilk turda Makarova'ya 2-1 yenilerek elendi. Teniste başka Türk sporcu yok. 

MASA TENİSİ: Ahmet Li, Kanadalı Wang'a yenilerek ikinci turda elendi. Kadınlarda ise üçüncü turdan başlayan Melek Hu, bu turda karşılaştığı Tayvanlı rakibi Szu-Yu Chen’e; 10-12, 6-11, 7-11 ve 8-11’lik setlerle 4-0 mağlup oldu ve elendi. 

Kaynak: Al Jazeera