Dünya derbisinde 388'inci randevu öncesi heyecan dorukta...

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi bu akşam saat TSİ 21.00'da Türk Telekom Stadyumu'nda oynanacak. Dev derbide Fırat Aydınus düdük çalacak. Aydınus'un yardımcılıklarını Serkan Ok ve Aleks Taşçıoğlu yapacak.

19 puanlı Galatasaray ligde üçüncü sırada. Son İki maçını kazanamayan sarı - kırmızılılar evinde oynayacağı maçtan 3 puanla ayrılmayı hedefliyor. 9 puanı olan Fenerbahçe ise Spor Toto Süper Lig'de 15'inci sırada. Sarı lacivertliler derbiyi kazanarak moral bulmak ve kötü gidişata son vermek istiyor.

İŞTE DEV DERBİNİN MUHTEMEL 11'LERİ...

Galatasaray: Muslera, Linnes, Ozan Kabak, Serdar Aziz (Maicon), Ömer Bayram, Donk, Ndiaye, Sinan Gümüş (Onyekuru), Belhanda, Rodrigues, Eren Derdiyok.

Fenerbahçe: Harun, Şener, Neustadter, Skrtel, Hasan, Jailson, Elif Elmas, Ayew, Benzia, Alper Potuk, Soldado

17 Ocak 1909'da Papazın Çayırı'nda başlayan Ezeli rekabette bir çok gol atıldı, unutulmaz anlar yaşandı. Daha önce oynanan 387 mücadelede sarı lacivertlilerin üstünlüğü var. Bu maçlarda Fenerbahçe'nin 146, sarı kırmızılıların ise 123 galibiyeti bulunuyor. İki ekip arasında 118 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

Fenerbahçe'nin 532 golüne Galatasaray 482 golle karşılık verdi. İki takım ligde 123'üncü kez karşılaşacak. Sarı lacivertlilerin 50, sarı kırmızılıların ise 33 galibiyeti var. 39 karşılaşmada ise eşitlik bozulmadı.

Galatasaray'da 3 eksik var

Galatasaray'da bir çok futbolcu sakatlık problemi yaşıyor.

Sarı-kırmızılı ekipte sakatlığı bulunan Fernando Reges'in yanı sıra ameliyat edilen Emre Akbaba ile Yuto Nagatomo, Fenerbahçe derbisinde forma giyemeyecek.

Henry Onyekuru, Sofiane Feghouli, Serdar Aziz ve Eren Derdiyok'un durumlarının ise bugün yapılacak antrenmanda netlik kazanacak.

Evkur Yeni Malatyaspor maçında baş dönmesi yaşayan Younes Belhanda ile ayağına darbe alan Martin Linnes ise kritik müsabakada sahadaki yerini alabilecek.

Mariano cezalı

Galatasaray'da Brezilyalı sağ bek oyuncusu Mariano Filho cezası nedeniyle Fenerbahçe'ye karşı sahaya çıkamayacak.

Sakatlıklarla boğuşan sarı-kırmızılı ekip, geçen haftaki Evkur Yeni Malatyaspor maçında sarı kart görerek cezalı duruma düşen Mariano'dan da yararlanamayacak.

Fenerbahçe'de 5 eksik

Fenerbahçe'de bir cezalı, 4 sakat futbolcu olmak üzere 5 isim Galatasaray derbisinde forma giyemeyecek.

Sarı-lacivertlilerde kırmızı kart cezalısı İslam Slimani, derbide takımını yalnız bırakacak.

Sakatlığı devam eden Mehmet Topal, Mehmet Ekici, Tolga Ciğerci ve Oğuz Kağan Güçtekin de Türk Telekom Stadı'nda görev yapamayacak.