Hürriyet Gazetesi'nden Uğur Meleke 'Bu dağınıklığın bedeli ağır olur' başlığını attığı yazısında Hırvatistan'a karşı Türkiye'nin işinin zor olduğuna vurgu yaptı:

"Her hattımız dağınık. Ömer Toprak sebepsizce evde, Çağlar sahada şaşkın. Bu kadar yeniyle duran topta alan savunması risk. Rusya fatura kesemeyecek kadar yeni, ama oturmuş Hırvatlar'a karşı işimiz zor"

Meleke "Pazartesi günü karşımızda lağvedilmiş Rusya takımı yok, oturmuş Hırvatistan var. O gün defansta 19'luk Çağlar ile Serdar oynayacak; Leverkusen'in lideri Ömer ise evinde oturacak. Neden? Bilmiyoruz. Barcelonalı Arda oynamayacak. Neden? Bilmiyoruz. Sebebi sadece Terim biliyor, bir de birtakım muhabirler... Ben bilmiyorum, 79 milyon milmiyor. Nedeni açıklaması gereken Terim açıklamıyor; yalnızca bedel ödemeye hazır olduğunu söylüyor. Galiba Terim, Dünya Kupası'na gidememenin tek bedelini kendi istifası olarak düşünüyor. Oysa ki bir ülkenin kupaya gidememesinin tek bedeli antrenör istifası değildir ki. O sadece kişisel bir bedeldir" diye yazdı.

Meleke'ye göre maçın yıldızı Emre Mor'du, Mehmet Topal'a kaptanlık yakıştı, Çağlar Söyüncü de elinden geleni yaptı ama şaşkındı.

Reçber: İyi bir uyarı oldu

Türk futbolunun en önemli isimlerinden Rüştü Reçber de Hürriyet Gazetesi'ndeki yazısında bu maçın iyi bir uyarı olduğuna değindi. Rüştü "Bu oyun içerisinde Emre Mor'un dışında yaratıcı oyuncumuz biraz Volkan varken, diğer ortasaha oyuncularımız maalesef oyunun gidişatını etki edecek tarzda varlıklarını gösteremediler" dedi.

"Sadece Emre'ye dayalı bir sistem kuracaksak o zaman onun üzerinden bir yapılanmaya gitmemiz lazım. Yok, hayır bizim futbol felsefemiz 11 kişiyi kapsıyor diye düşünürsek maaleef iyi yolda olmadığımızı söylemeliyim" diyen eski Barcelonalı kaleci Emre Mor'a da tavsiyede bulundu: Futbolun başındasın, hakikaten büyük yeteneksin. Ama hakemlerle oynmamayı öğrenmen lazım.

Gökçe: Yine bizim çocuklar

Milliyet Gazetesi'nden Attila Gökçe de "Emre Mor, Enes Ünal, Yunus Mallı, Kaan Ayhan, Çağlar Söyüncü... Onları biliyor ve izliyorduk. Ama maç içinde oynadıkları sürece kendilerini adeta tükettiler. Tempoyu sürekli yükselterek Rusya karşısında inisiyatifi hep koruyarak hepimize umut verdiler. Hele Emre Mor’un genç enerjisi ve masum gayretleri tribünlerde sevgi meşalelerini yakmaya yetti" diye yazdı.

Spor yazarı "Onlar hep birlikte alkışı hak ettiler. 2018 Dünya Kupası elemeleri için sadece “kolay lokma olmayacaklarını” anlatmaya çalıştılar. Takımca sergiledikleri bu tavır, Euro 2016’daki teslimiyet futbolundan sonra hepimize iyi geldi" ifadelerini kullandı.

Yazısını ise "Herkesin merak ettiği soruya dönersek...Dışarıda kalan ağabeylerin de bu maçtan bir ders çıkardıklarını umarım. Aksi halde sınıfta kalırlar" şeklinde sonlandırdı.

Bilgiç: Sürpriz yok

Sabah Gazetesi yazarı Gürcan Bilgiç de "Böyle bir değişimde veya yenilenmede, gelişmenin anahtarı mevcut oyuncuların lig maçlarında ilerleme kaydetmeleridir.

Ama Demirören-Terim ikilisinin "yerliler" için dediği yabancı kararı nedeniyle, bir çoğu kulübeden sahaya adım atamayanlardan oluşursa, yine bir-iki oyuncunun neler yapacaklarına bakardururuz" yorumunda bulundu.

Bilgiç'e göre Türkiye, iyi niyetli ama "sıradan" gözüken bir takım: "Sürprizimiz olmadı. O zaman tabelayı değiştereceksek; iyi bir kaleciye ve duran top ustasına ihtiyacımız var"

Kaynak: Al Jazeera