BRT Spor'un haberine göre, KKTC Hava Sporları Federasyonu ve Alternatif Sporlar Derneği işbirliği ile ülkemizde yapılan “Türkiye Yamaç Paraşüt Hedef Ligi Şampiyonası”nın ikinci ayağı geçtiğimiz hafta sonu Tatlısu’da gerçekleşti.

Pilotların kıyasıya yarıştığı, bireysel 6 uçuş ile birlikte toplamda 100’den fazla uçuşun yapıldığı şampiyona adeta gökyüzünde görsel şölene dönüştü.

Cemal Direkci, Umut Akçıl, Serhad Karaduman, Murat Mendeli ve Mehmet Soykan’dan oluşan KKTC Hava Sporları Federasyonu Yamaç Paraşüt Milli Takımı başarılarına bir yenisini daha ekleyerek takım halinde 1.’lik elde ettiler. Ayrıca Genel Klasman Ferdi katagorisinde sporcularımızdan Cemal Direkci 1. Olurken Umut Akçıl 3.’lük elde ederek kürsüdeki yerlerini aldılar.

Ülkemizde 2’nci ayağı gerçekleşen “Türkiye Yamaç Paraşüt Hedef Ligi Şampiyonası” toplamda 5 ayaktan oluşmakta. 1’inci ayağı geçen ay Alanyada düzenlenmiş ve Yamaç Paraşüt Milli Takım sporcularımız takım halinde 1. Lik ve Ferdi Klasmanda Umut Akçıl ile Serhad Karaduman eşit puanla 2. Cemal Direkci 5. Olmuştu. Şampiyonanın diyer ayakları sırasıyla Erzincan, Rize ve Eskişehir’de(İnönü) gerçekleştirilecek.

GENEL KLASMAN FERDİ DERECELERİ

İSİM PUAN
1. CEMAL DİREKCİ /KKTC 20
2. ALİ ZAİMOĞLI /ERZİNCAN 24
3. UMUT AKÇIL /KKTC 70

TAKIM

İSİM PUAN
1. NORTH CYPRUS PG TEAM 191
2. ADANA YAMAÇPARAŞÜTÜ KULÜBÜ 1280
3. THK ERZİNCAN 1949

KKTC YAMAÇ PARAŞÜT HEDEF ŞAMPİYONASI

İSİM PUAN
1. CEMAL DİREKCİ /KKTC 20
2. UMUT AKÇIL /KKTC 70
3. MURAT MENDELİ /KKTC 204