Türkiye'de ilk defa yapılacak olan ve 60 ülkeden 1220 triatlon sporcusunun katılacağı ve dünya takviminin son etabı olan, Glorıa Ironman 70.3 Antalya Yarışları'nın basın toplantısı, yarışlara ev sahipliği yapan Gloria Sports Arena'da yapıldı.

Toplantıda konuşan Özaltın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özaltın, dünyada marka şehirlerde koşulan ve bu yıl ilk kez Türkiye'de düzenlenen Gloria Ironman'e ev sahipliği yaptıklarını için gururlu olduklarını söyledi.

"ÖDÜL AVCISI"

Özaltın Holding olarak Türkiye'de ilklerin temsilcisi olduklarını aktaran Nuri Özaltın, "1997 yılında ilk turizm yatırımımız olan Gloria Golf Resort'u insanlara olan sevgimizi servis kalitemiz ile birleştirerek inşa ettik. Aynı yıl Türkiye'nin ilk golf sahasını, akabinde de ilk talaso terapi oteli Gloria Verde'yi ve 2007 yılında da ilk lüks konaklama alternatifleri sunan villaları ile Gloria Serenity'yi misafirlerimizin hizmetine sunduk. Tüm otellerimiz Avrupa'da defalarca özel ödüllere layık görüldü. Türkiye'nin 45 delik ile en büyük golf sahası olan Gloria Golf kulübü de geçtiğimiz günlerde Avrupa'nın 6500 golf sahası içerisinde en iyiler arasına girdi" dedi.

"50'DEN FAZLA SPOR DALI YAPILABİLİYOR"

2 milyon metrekareyi geçen bir arazi içerisinde hem otel hem golf sahası hem de spa ve talaso hizmeti ile 18 yıldır Türkiye'nin otelcilikteki en güçlü markası olduklarını altını çizen Özaltın, "Ocak 2015'den bu yana da Avrupa'nın özel sektöre ait en kapsamlı spor tesisi olan Gloria Sports Arena'yı inşa ettik. Eşsiz bir tesis oluşturduk. 50 den fazla spor dalının bir arada yapılabildiği, tüm sahalarının uluslararası standart ve sertifikalar ile belgelendiği ve sporcu sağlığı merkezi ile sporcuların ihtiyacı olan her şeyi bir araya getirdik" diye konuştu.

Antalya'nın bir spor destinasyonu olması ve insanların hem tatil hem de kaliteli ortamlarda spor yapabilmesi için Gloria Spor Arena'yı 50 milyon Euro'ya mal ettiklerini kaydeden Özaltın, "Bu yatırım hem insanları hem de ülkemizi sevdiğimiz için yapıldı. Bölgenin artık sporla ve dev organizasyonlarla anılması için üzerimize düşeni yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Umuyorum ki seneye daha fazla ülkeye ulaşır ve daha fazla yarışçıyı ülkemize getiririz" ifadelerine yer verdi.

"SPORTİF İMKANLARI DÜNYA GÖRECEK"

Ironman Avrupa, Orta Doğu ve Güney Afrika CEO'su Thomas Dieckhoff, Antalya Gloria Spor Arena'da Ironman'ın düzenlenmesi noktasında büyük destek gördüklerini söyledi.

Türkiye'ye ilk yarışı getirmeye karar verdiklerini kaydeden Dieckhoff, "Şu anda doğru bir karar aldığımızı görüyoruz. Türkiye'nin misafirperverliğini de dünyaya göstermek istiyoruz. Ayrıca sportif imkanları da göstermek istedik. Bugüne kadarki deneyimlerimden yola çıkarak, triatlonun yapıldığı o ülkede triatlonun geliştiğini görüyoruz. Aynı durum Türkiye'de de var. Katılımcıların yüzde 33'ü Türkiye'den sayı giderek artacak. Türkiye Rusya için kolay gelinebilecek bir destinasyon. Bu ilk yarışta 200 den fazla Rus sporcu var. Bu çok önemlidir. Son günlerdeki hava koşullarına rağmen çok iyi parkurumuz var. Mükemmel bir parkur hazırlandı. Herkes bu parkuru deneyimleyip, yarışacaktır. Herkese güzel bir yarış diliyorum" dedi.

"PARKURU DEĞERLENDİRMEK İSTEDİM"

Dieckhoff, "Antalya'da yarışacak olmanızın özel sebebi var mı?" sorusuna, "Uzun süredir spor yapmıyordum. Antalya'da güzel iklimi ve güzel parkuru değerlendirmek istedim" cevabını verdi.

"HAYALİM GERÇEK OLDU"

Özaltın Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Gloria Sport Arena Proje Yöneticisi Elif Özdemir ise hayalinin Antalya'da bir spor merkezi kurmak olduğunu söyledi.

Arenanın faaliyete geçmeye başlamasıyla hayalinin gerçekleştiğini aktaran Elif Özdemir, "Ironman'ı da Türkiye'ye getirmek ve sporcuları tesisimizde görmek hayallerimin gerçekleştiğinin göstergesiydi. Seneye kendimde triatlona katılacağım. Herkese çok teşekkür ediyorum. Bütün sporculara başarılar" dedi.

Toplantıya, GM Ixxalo Ironman'ı Andy Wernig, protriatlon sporcuları Frederik Van Lierde ve Casedei Alberto katıldı.

Dünyanın en zorlu spor organizasyonlarından Ironman 70.3 Antalya yarışlarına 60 ülkeden 1220'yi aşkın triatloncunun katılacağı belirtildi. Yarışlarda en genç sporcu 20, en yaşlı sporcu 80 yaşındayken, katılımcıların yüzde 25'i kadın yüzde 75'i erkeklerden oluştuğu kaydedildi.

Türkiye'de ilke kez düzenlenen triatlonda sporcular, önce Belek Sahil Park'tan denize girip 1.9 kilometre yüzecek, 90 kilometre bisiklete binecek ve son etapta yarı maraton 21.1 kilometre koşarak Gloria Sport Arena'daki finişe varacak. 8 saat içinde yarışı bitiren her sporcuya Ironman unvanı veriliyor. Yarın saat 8 de yüzme etabı ile başlayacak.

/

Türkiye’de ilk defa yapılacak

Türkiye’de ilk defa yapılacak

Türkiye’de ilk defa yapılacak

Türkiye’de ilk defa yapılacak