2015-2016 sezonunda Şampiyonlar Ligi ile Avrupa Ligi'ne katılan ve gruplarda mücadele eden Türk takımları, sportif hedeflerinin gerisinde kalmasına rağmen yayın gelirleri hariç Avrupa arenasında hatırı sayılır kazanç sağladı. 

UEFA Avrupa Ligi A Grubu'ndan ikinci olarak üst tura çıkan Fenerbahçe, bu sezon Avrupa'daki gelirde Beşiktaş'ı geride bıraktı. Fenerbahçe, gruba katılım payı ile gruptaki mücadeleler sonucu aldığı 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgiyle 3 milyon 480 bin Euro'luk gelir elde etti.

Fenerbahçe, grubu ikinci sırada bitirdiği ve son 32 takım arasında kaldığı için de 750 bin Euro daha gelir elde etti. Bu aşamada Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımını eleyen Fenerbahçe, son 16 takım arasında kaldığı için 750 bin Euro daha kazandı. Portekiz temsilcisi Braga'ya elenen sarı-lacivertli takımın Avrupa mücadelesinde kazandığı toplam gelir 4 milyon 980 bin Euro'ya ulaştı. 

Şampiyonlar Ligi gruplarına katılarak ilk etapta 12 milyon Euro gelire hak kazanan Galatasaray, oynadığı 6 maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyetle 2,5 milyon Euro daha gelir elde etti. Şampiyonlar Ligi'ni 3'üncü sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi'ne son 32 takım arasından katılma hakkı elde ederek 500 bin Euro daha kazanan sarı-kırımızılı kulüp, bu turda elenmesine rağmen Avrupa arenasından toplam 15 milyon Euro kazandı.

Avrupa Ligi'ne grup aşamasında veda eden Beşiktaş ise üç büyük takım arasında en az kazançlı çıkan takım oldu. H Grubu'nda oynadıkları 6 maçta 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan siyah-beyazlılar, toplam 3 milyon 480 bin Euro'luk gelirin sahibi oldu.

Böylece, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın Avrupa kupalarında bu sezon oynadıkları maçlardan elde ettikleri toplam gelir 23 milyon 460 bin Euro'yu buldu. (AA)