MMA'de Türkiye'yi başarıyla temsil eden Ahmet Kayretli, ""Hedefler çok büyük, zorlu bir yoldayım. Hedefim UFC" dedi.

Muay Thai'de (Tayland Boksu) dünya şampiyonu olan Ahmet Kayretli, başarı öyküsünü anlattı. ABD'de "The Turk" lakabıyla rakiplerine korku salan ülkemizde kafes dövüşleri olarak da bilinen MMA'de (Karışık dövüş sanatları) üst üste aldığı galibiyetlerle adından sıkça söz ettiren Türk sporcu, kariyer ve hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu. Yaşamını ABD'de sürdüren 26 yaşındaki sporcu, arkadaşlarının tavsiyesi üzerine ABD'ye gittiğini belirterek, "İlk başlarda çok zorlandım ama sonradan alıştım. Spor hayatına 2003'de İstanbul Beşiktaş'da Muay Thai branşı ile başladım. Daha sonra 14 kez İstanbul şampiyonu 8 kez de Türkiye şampiyonu oldum. 2 kez milli takımda yer aldım. Amatör Muay Thai'de Dünya üçüncüsü ve Avrupa şampiyonu oldum.Amatör Kick boks ve boks branşlarında da maçlara çıktım ve çeşitli dereceler kazandım. 5 Aralık 2005'de Tayland Kralı'nın doğum gününde ilk profesyonel Muay Thai maçımı yaptım ve 1. rauntta nakavt ile kazandım. Birçok kez profesyonel Muay Thai ve kick boks maçlarında ülkemizi dünyanın çeşitli yerlerinde temsil ettim. Bazı sebeplerden dolayı amatör kariyerime 2011'de son verdim. Daha sonra arkadaşlarımın tavsiyesi ile 2013'de Amerika'ya gittim. Amerika'da MMA branşına başlamamı istediler" dedi.

"ABD'DE EYALET BİRİNCİSİYİM"

Amerika'yı görmek, gezmek için gittiğini ve sonradan da çok beğendiğini belirten başarılı sporcu, "Oradaki hocalarım da benim dövüş tekniğimi beğendiler ve MMA için çok uygun olduğunu söylediler, kalmam için ısrar ettiler. Orada MMA ve Muay Thai sporlarında ülkemi temsil ediyorum. Profesyonel Muay Thai organizasyonu olan WMC'de Dünya Şampiyonu oldum ve WMC kemerini kazandım. Bu benim için büyük bir gururdu. Aynı zamanda profesyonel MMA maçlarına çıkmaya başladım. Beş profesyonel maçımda ilk maçımı kaybettim. Daha sonra çıktığım dört maçın 3'ünü nakavtla 1'ini ise puanla kazandım. 2014'te döner dirsek vuruşu ile yapmış olduğum nakavt, yılın nakavtı seçildi. Şu anda profesyonel MMA branşında ABD'de eyalet birincisiyim" şeklinde konuştu.

"İNŞALLAH TÜRKİYE'YE DE PROFESYONELLİK GELECEK"

Bu sporun Amerika ve Türkiye'deki farklarından da bahseden başarılı sporcu, "Amerika'da uzun zamandır yapılıyor. Türkiye'de de büyük bir ilgi var. Türkiye'de birçok genç kardeşimiz tarafından amatör olarak yapılıyor. Türkiye'de amatör MMA Federasyonu kuruldu ve bildiğim kadarıyla faaliyetlerde bulunuyorlar. İnşallah en kısa zamanda profesyonellikte gelecek. Ülkemizde büyük bir genç kitle var. Profesyonel ve doğru çalışmalar yapılırsa çok başarılı gençlerimiz çıkar" ifadelerini kullandı.

MMA'de daha yolun başında olduğunu belirten Kayretli, "Hedefler çok büyük, zorlu bir yoldayım. Hedefim UFC, dünyanın en büyük organizasyonu olan ABD'de, yaklaşık bir gecede 100 bin seyirciye ulaşan bir dövüş organizasyonun, yani UFC'nin kemerini almak, ülkeme bu gururu yaşatmak istiyorum. Başta sponsorum Do Vib Fight Club'a, Kaizenmma takımıma ve bana destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah daha büyük başarılara imza atacağım" dedi.