Statlarda seyirci sıkıntısı yaşandığına dikkat çeken Medicana Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, "Ufak, tefek şeyleri raporlara yazmamak lazım diye düşünüyorum veya Passolig'in getiriliş amacına uygun şekilde cezaları ferdileştirmek gerekir" dedi.

Medicana Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, Torku Konyaspor karşılaşması sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Otyakmaz, "Maalesef 5 maç 4 beraberlik iki tanesinin içeride olması bizim açımızdan üzücü. Bugünkü tek karımız gol yemediğimiz bir maç oldu. Bu bizim açımızdan savunma yapma açısından önemli oldu. İkinci yarıda bulduğumuz pozisyonları da değerlendiremedik. On kişi kaldıktan sonrada zaten beraberliğe razı pozisyona geldik" diye konuştu.

Barrales'in ilk sarı kartının haksız olduğunu hatta pozisyonun faul bile olmadığını düşündüğünü söyleyen Otyakmaz, "Gereksiz bir kart oldu. Özellikle ilk sarı kart o pozisyonlara çalınıyorsa her pozisyon faul, her ikili mücadele kafaya çıkma sarı kartı gerektirir. Bence doğru değildi" diye konuştu.

Otyakmaz, ideal 11'inin kurulamamasının sıkıntısını yaşadıklarını belirterek, bir galibiyetle iyi bir başlangıç yapacaklarını aktardı.

"TRİBÜN CEZALARINI FERDİLEŞTİRMEK GEREKİR"

Statlarda seyirci sıkıntısı yaşandığına dikkat çeken Otyakmaz, "Kulüpler Birliği'nde vermiş olduğumuz mücadeleyle en azından tribün kapatma sorununu ortadan kaldırdık ama maalesef yine 100 kişinin yapmış olduğu olumuz tezahürattan dolayı bugün bin 500 kişi mağdur oldu. Ufak, tefek şeyleri raporlara yazmamak lazım diye düşünüyorum veya Passolig'in getiriliş amacına uygun şekilde cezaları ferdileştirmek gerekir. Artık bu kanun uygulansın kimin üzerine ne vazife düşüyorsa yapsın. Zaten statlarda taraftar sıkıntısı çekiyoruz. Bununla birlikte bugün 2 bin 861 kişiye oynadık. Basit bir kupa maçında bile daha fazla seyircimiz oluyordu" şeklinde konuştu.