BRT Spor'da yer alan habere göre, KKTC Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen ve 2017-2018 Sezonu Gençler Ligi öncesi oynatılan Genç Şampiyonlar Kupası dün gece oynandı. Atatürk Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmalarda UKÜ hem kızlarda hem de erkeklerde rakiplerini yenerek çifte şampiyonluk yaşadı. UKÜ genç kız takımı YDÜ’yü, genç erkek takımı ise Yükseliş’i yenerek kupaları müzesine taşıdı.

Karşılaşmalar sonunda düzenlenen ödül töreninde hem genç kızlarda hem de genç erkeklerde Şampiyonlar Kupası’nı kazanan UKÜ’ye kupa ve madalyaları Hentbol Federasyonu yetkilileri tarafından verildi.

UKÜ KIZLARI İKİNCİ DEVREDE (23-16)

Gecenin ilk kupa maçı UKÜ ile YDÜ genç kız takımları arasında oynandı. İlk yarısı büyük çekişme içinde geçen karşılaşmanda devre 10-8 UKÜ’nün üstünlüğünde başladı. İkinci yarıya iyi başlayamayan YDÜ’nün üst üste yaptığı top kayıplarını ve hataları iyi değerlendiren UKÜ rakibi karşısında farkı açtı ve maçın geri kalan bölümünde oyunun kontrolunu hep elinde tutarak karşılaşmayı 23-16 kazandı ve Şampiyonlar Kupası’nın sahibi oldu.

UKÜ REKEKLERİ ZORLANMADI (26-20)

Gecenin diğer kupa maçı UKÜ ile Yükseliş genç erkek takımları arasındaydı. Oyuna tutuk başlayan UKÜ maçın başlarında 3-1 geriye düşse de daha sonra önce oyunda dengeyi kurdu ardından da oyun kontrolunu ele alarak ilk yarıyı 9-6 önde tamamladı. İkinci yarıda tamamen oyun üstünlüğünü ele geçiren UKÜ rakibi karşısında bulduğu gollerle arayı açtı ve karşılaşmayı 26-20 kazanarak Şampiyonlar Kupası’nı müzesine götürdü.