Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Spor İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen “DAÜ VII. Uluslararası Futsal Turnuvası” devam ediyor. Her geçen gün öğrencilerin turnuvaya olan ilgisinin artmasıyla, bu yılki organizasyonda toplam 30 erkek ülke takımı ile 10 kadın ülke takımı yer aldı. Turnuva kapsamında 16 – 28 Mart 2016 tarihleri arasında oynanan grup maçları ardından 30 Mart 2016 Çarşamba akşamı çeyrek final maçları oynandı.  

DAÜ Lala Mustafa Paşa Spor Salonu`nda gerçekleşen karşılaşmalarda erkekler sekiz grupta, kadınlar ise iki grupta mücadele ettiler. Erkeklerde grup maçlarının ardından, gruplarında ilk 2’ye giren takımlar çeyrek finale yükseldi ve çapraz eşleşme yöntemiyle yarı finale kalan takımlar belirlendi. Yarı final maçlarının ardından ise galip gelen takımlar final oynamaya hak kazanacak. Mağlup olan takımlar ise üçüncülük maçı oynayacak. Kadınlarda ise gruplarında ilk ikiyi alan takımlar çapraz eşleşme ile yarı finale yükseldiler. Yarı finalde kazananlar final, kaybedenler ise üçüncülük maçı oynayacaklar. 30 Mart 2016 Çarşamba akşamı oynanan çeyrek final maçlarında alınan sonuçlar ise şöyle:

İRAN

3

0

KAMERUN

ERKEKLER

ZAMBİYA

0

2

ÜRDÜN

ERKEKLER

NİJERYA

2

1

FİLİSTİN

ERKEKLER

SURİYE

0

2

SUDAN

ERKEKLER

“DAÜ Uluslararası Futsal Cup of Nation” turnuvasında yarı final maçları 4 Nisan 2016 Pazartesi günü, saat 17:00’de, Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda oynanacak. Yarı final erkeklerde İran- Sudan ve Nijerya-Ürdün takımları karşı karşıya gelerek finale çıkabilmek için mücadele edecekler. Kadınlarda ise yarı final maçları KKTC-Nijerya ve Türkiye-Kamerun arasında oynanacak. “DAÜ VII. Uluslararası Futsal Turnuvası” 6 Nisan 2016 Çarşamba günü gerçekleştirilecek olan final gecesi ve ödül töreni ile sona erecek.

dsc_0055.jpg

dsc_0093-002.jpg

dsc_0154.jpg