Samsunspor Teknik Direktörü Ümit Özat, Karabük ve Elazığ maçlarını minimum hasarla geçip devre arasına kadar 32 puan toplamak istediklerini söyledi.

PTT 1. Lig ekiplerinden Samsunspor hafta sonu kendi evinde oynayacağı Kardemir Karabükspor hazırlıklarını sürdürüyor. Nuri Asan Tesisleri'nde, teknik direktör Ümit Özat yönetiminde yapılan idmanda kırmızı-beyazlı oyuncular ilk olarak düz koşu yaptı. Ardından 5'e 2 çalışma yapan futbolcular daha sonra taktik çalışmasının ardından idmanı tamamladılar.

"BİRKAÇ FUTBOLCUDAN MEMNUN DEĞİLİM"

İdman öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplayan Samsunspor Teknik Direktörü Ümit Özat, bir basın mensubunun Alanyaspor maçının ardından yaptığı açıklamada "bazı futbolcuları tesislere dahi almayacağı" yönündeki soruya, "Tesislere almamak benim haddime değil. Benim işim takımla ve yeşil saha içerisi ile. Onun haricinde ben yönetime gerekli raporu veririm. Kararı da yönetim verir. Neticede ben burada çalışan bir işçiyim. Birkaç tane futbolcudan memnun değilim. Türk oyuncusu çok fazla eleştirilmeyi sevmiyor. Eleştiriyi çok farklı algılıyorlar. Eleştiri her zaman bir oyuncuyu kaybetme yönünde değildir. Ben futbolculuk zamanımda eleştirildiğim zaman çok daha iyi işler yapıyordum. O eleştiriler beni motive ediyordu. Dolayısıyla oyuncularımın da öyle olması gerekir. Ben Süper Lig ayarında oyun oynatmak istiyorum. Bu çocukların çoğu genç ve bunların üzerinde bir şampiyonluk baskısı olabilir. Benim üzerimde öyle bir baskı yok. Çünkü o tür baskılara ben alışkınım. Bu mevcut kadro Süper Lig'de olsa çok rahat ilk 8-10'a girebilir. Çünkü orada bir baskı yok. Dolayısıyla bu kadronun çoğu yeni olduğu için ve 2 senede Süper Lig direğinden dönen bir macera olduğu için üçüncü senede o baskıyı üzerlerinde farklı olarak hissediyor olabilirler" diye cevap verdi.

"OFOEDU'DA BİR DÜŞÜŞ VAR"

Antrenmana çıkan her oyuncunun değerli olduğunu belirten Özat, "Alanya maçının ikinci yarısında Ofoedu çıktı, Alperen ile Musa oyuna girdi. Sonra oyun 2-2'ye geldi. Yediğimiz ikinci golde adamlar pas yapıyor ve pas vereceği adam Ofoedu'nun 10 metre önünde. Bunun ona gitmesi için kenardan bir hocanın veya yanındaki arkadaşının söylemesine gerek yok. Gözün ile gördüğün yere gitmemezlik demek bir şey olabilir mi? "Herkes koşsun ben atayım" öyle bir şey yok. Ofoedu ve Ekigho'nun yeteneklerine çok inanıyorum ama Karşıyaka maçının ardından Ofoedu'da bir düşüş var" diye konuştu.

"BEN BURAYA ŞAMPİYON OLMAYA GELDİM"

Samsunspor'un geleceğine katkıda bulunmak istediğini ifade eden Özat, "Benim için burada en önemli şey Samsunspor ve Samsunspor armasıdır. Bugün her takımın geniş kadrosu var. Ama ben buraya bilerek geldim. Bu şartlar içerisinde en iyisini yapmaya geldim. Ben buraya şampiyon olmaya geldim. Elimizdeki oyuncular çok aşama kaydetti. 2 sene önce Canberk bütün maçlarda oynamış ama geçen sezon hiçbir maçta oynamamış bir Canberk, bugün takımın en önemli taşlarından biri haline geldi. Nasıl bu hale geldi, bunu bir araştırmak gerekiyor. Bugün Alperen, Ersel, Ercan çok daha iyi yerlere gelecek. İkinci yarı Ertuğrul bu takımda oynarsa hiçbiriniz şaşırmasın. Ben Samsunspor'un geleceğine katkıda bulunmak istiyorum. Yarın burada olmadığım zaman da bu takımın artık parayla transfer yapan değil, kendi öz kaynaklarını yetiştiren ve o oyuncularla bir jenerasyon oluşturan bir takım olmasını istiyorum. Dolayısıyla her hafta altyapıdan farklı oyuncuları alıp kendi içimizde geliştirmeye çalışıyoruz. Benim işim bu, ben bunu seviyorum" şeklinde konuştu.

"DEVRE ARASINA 32 PUANLA GİRMEK İSTİYORUM"

Karabük ve Elazığ maçlarında az hasarla geçip devre arasına 32 puan toplayarak girmek istediklerini belirten Özat, şöyle devam etti:

"Bu hafta Karşıyaka, Elazığspor ile oynuyor, Altınordu'da Göztepe ile oynuyor. Karabük de bizimle oynuyor. Haftaya da biz Elazığspor ile oynayacağız. Bizim cezalı ve sakatlarımız dönene kadar puan cetvelinden aşağıya inmediğimiz sürece alacağımız puan 1 de olsa, 3 de olsa iyi olacak. Çünkü cezalılar ve sakatlar dönecek. Taha'nın, Ivanov'un dönmesini bekliyoruz, Ekigho'nun forma girmesini bekliyoruz. Ofoedu da kendini toparladığı zaman çok daha iyi yerlere geleceğiz. Önümüzde 26 hafta var. Biz Karabük ve Elazığ maçlarını minimum hasarla geçip, ondan sonraki oynayacağımız maçlarda 5-6 galibiyeti hedefliyoruz. Yani devre arasına 30-32 puanla gireceğimizi düşünüyorum."

"BAŞARI HERKESİN, BAŞARISIZLIK BENİM OLSUN"

Takımda kimsenin dokunulmaz olmadığının altını çizen Özat, "Başarıyı herkes sahiplensin ama başarısızlık benim. Bu takım oynadıkça kendine gelecek ve ilerleyen haftalarda çok daha iyi işler yapacak. Ben bu takıma katkıda bulunmak için gece-gündüz çalışıyorum. Biz buraya para pul için gelmedik. Biz buraya başarı için geldik. Bir şeyleri de bilerek geldik. Gelirken konuşmadığımız şeyleri, giderken de konuşmayız. Takımımızı en kısa sürede Süper Lig'e çıkartmak istiyoruz. Çünkü başka türlü kurtuluşumuz yok. Bu takımın iyi yerlere geleceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Taraftarlarımız 90 dakika boyunca oyuncularımızı desteklesinler. Başarı herkesin olsun ama başarısızlık benim olsun. Kimse dokunulmaz değildir. Benim için tek dokunulmaz vardır, o da Samsunspor ve armasıdır" ifadelerini kullandı.