Vakıfbank Voleybol takımı, 2015-2016 sezonunun açılışını yaptı.

Marriott Otel'de düzenlenen basın toplantısına, Vakıfbank Spor Kulübü Başkanı Osman Demren, A Takım oyuncuları ve Başantrenör Giovanni Guidetti, yeni formalarının tasarımını yapan ünlü tasarımcı Arzu Kaprol ve takım teknik kadronun katıldı. Voleybolda 30. yılını kutlayan Vakıfbank Kulübü, toplantıda yeni sezon formasını tanıttı. Yeni sezona yeni sarı ve siyah olmak üzere iki forma tasarlandı. Toplantıda konuşan başkan Osman Demren, yeni sezonla birlikte 30. yıllarına girdiklerini belirterek, "Ne mutlu bize ki ulusal ve uluslararası birçok başarıya 30 yıla sığdırmış bir kulübüz. Dünya voleybolunda alınabilecek tüm kupaları alan tek takım olduk. Yine dünya üzerinde 73 maçlık bütün maçları kazanarak, Guiness Rekorlar Kitabı'na giren tek takım olduk" dedi.

"BU TAKIMLA AMACIMIZ, TÜRKİYE VE AVRUPA'DA ŞAMPİYON OLMAK"

Kadroda bu sezon çok oyuncu değişimi yapıldığı düşünülebileceğini vurgulayan Demren, "Transferlerimizle çok daha güçlü bir takım olduk. Bu takımla amacımız, Türkiye ve Avrupa'da yine şampiyon olmak. Bu başarıların temelinde kalitedeki ısrar ve dolayısıyla başarıdaki istikrar var" diye konuştu.

Vakıfbank Başantrenörü Giovanni Guidetti, Vakıfbank'taki 8. sezonu olduğunu belirterek, "Ama ilk sezonum gibi heyecanlıyım. Vakıfbank için ikincilik kabul edilebilir bir sonuç değil, her kupada ve en üst seviyede olmak için mücadele edeceğiz" dedi.

Vakıfbank Voleybol takımı kaptanı Gözde Kırdar ise, "Biz kadınları böyle bir kadınla çalışmak çok önemli. Yeni arkadaşlarımız var onların bir heyecanımız var. Umarım sakatlıksız güzel bir sezon geçiririz" diye konuştu.

Bu sezon başında takıma yeni takılan sporcular ise büyük bir takıma geldikleri için mutlu olduklarını ifade ettiler.

Konuşmaların ardından yönetim, teknik heyet ve sporcular basın mensuplarına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Vakıfbank'ın 2015-2016 sezonunda mücadele edeceği kadro şöyle:

"Gizem Örge, Gözde Kırdar, Robin de Kruijf, Kübra Akman, Çağla Akın, Melis Gürkaynak, Seda Aslanyürek, Lonneke Sloetjes, Naz Aydemir Akyol, Anne Buijs, Sheilla Castro de Paula Blassioli, Kimberly Hill, Milena Rasic, Cansu Çetin, Ayça Aykaç."