Yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdüren VakıfBank, Hollanda Milli Takımı oyuncularından Lonneke Sloetjes ve Anne Buijs'i kadrosuna kattı.

2015-2016 sezonu öncesinde yapılanmasını sürdüren VakıfBank, kadrosunu iki yeni yabancı transferi ile güçlendirdi. Hollanda Milli Takımı'nda görev yapan Lonneke Sloetjes ve Anne Buijs ile sözleşme imzalayan sarı-siyahlılar, bu sezonki 5. transferini gerçekleştirmiş oldu.

LONNEKE SLOTJES KİMDİR

Geçtiğimiz sezon Almanya'nın Schweriner takımında forma giyen Lonneke Sloetjes 15 Kasım 1990 tarihinde Hollanda'nın Wisch şehrinde dünyaya geldi. 192 cm boyunda olan ve pasör çaprazı olarak görev yapan oyuncu 322 cm smaç ve 315 cm blok yüksekliğine sahip. Sloetjes, profesyonel kariyerine 2006 yılında ülkesinde Lichtenvoorde takımında başladıktan sonra 2009-2011 yılları arasında yine aynı ülkede Heutink Pollux formasını giydi. 2011 yılında Almanya'nın USC Münster takımına transfer olan Sloetjes, burada geçirdiği iki sezonun ardından İtalya'nın Unenda Yamamay Busto Arsizio takımına geçti. Bir yıl İtalya'da kaldıktan sonra yeniden Almanya'ya dönen Hollandalı oyuncu, 2014-2015 sezonunda Schweriner forması giydi.

ANNE BUIJS KİMDİR

Geçtiğimiz sezonu Lokomotiv Bakü takımında tamamlayan Anne Buijs ise 2 Aralık 1991 tarihinde Geleen'de doğdu. 191 cm boyunda olan Buijs, 2008 yılından bu yana Hollanda Milli Takımı'nda yer alıyor. 317 cm smaç ve 299 cm blok yüksekliğine erişebilen oyuncu smaçör olarak görev yapıyor. Buijs, profesyonel kariyerine 2007 yılında VBM Amstelveen takımında başlayıp iki sezon bu takımda forma giydi. Ardından bir sezon geçirdiği TVC Amstelveen'e transfer olan oyuncu, sonraki sezon Belçika'nın Asterix Kieldrecht takımında görev yaptı. 2011-2013 yılları arasında Almanya'da Schweriner takımında yer alan Buijs, ardından birer sezon İtalya'da Unendo Yamamay Busto Arsizio ve Azerbaycan'da Lokomotiv Bakü formaları giydi.

Lonneke Sloetjes ve Anne Buijs'in takıma katılması sonrası geçtiğimiz sezon da kadroda yer Robin de Kruijf ile birlikte VakıfBank'taki Hollandalı oyuncu sayısı da üçe yükselmiş oldu.