İspanyol yıldız Raul Gonzalez, futbol hayatına 38 yaşında nokta koydu.

İspanya'nın köklü takımlarından Real Madrid'de aralıksız 16 yıl forma giydikten sonra

futbol hayatını Schalke 04, Al Sadd ve New York Cosmos takımlarında sürdüren İspanyol yıldız, kariyerine son verdi.

New York Cosmos'un Ottawa Fury'yi 3-2 yenerek Kuzey Amerika Futbol Ligi şampiyonu olduğu karşılaşmanın ardından basın mensuplarının karşısına geçen yıldız futbolcu, futbolseverlerden aldığı olumlu tepkilerin kariyerinin en önemli ödülü olduğunu dile getirdi.

RAUL GONZALEZ'İN KARİYERİ

Atletico Madrid altyapısında yetişen Raul Gonzalez daha sonra Real Madrid altyapısına geçti. 1994 yılında sırtına geçirdiği formayla 6 lig, 3 Şampiyonlar Ligi, 4 İspanya Süper Kupası, 2 kıtalararası kupa ve bir Süper Kupa kazandı. 741 maçla Real Madrid formasını en çok giyen oyuncu olan Raul, İspanyol ekibinde 323 gol kaydetti. Real Madrid'in Portekizli yıldızı Ronaldo, Raul'ün rekorunu geçtiğimiz haftalarda kırarak, kulüp tarihinin en skorer oyuncusu oldu. Adını Şampiyonlar Ligi tarihine de altın harflerle yazdıran Raul Gonzalez, bu arenada 71 golün altına imzasını attı.

2010 yılında kulübün bir diğer efsane oyuncusu Guti ile birlikte Real Madrid ile bağlarını koparan Raul, Bundesliga ekiplerinden Schalke 04'ün yolunu tuttu. İspanyol yıldız, Alman ekibinin formasını iki sezon giydi. İlk sezonunda 13, ikinci sezonunda da 15 gol atan Raul, kariyerini daha sonra Arap Yarımadası'nda sürdürme kararı aldı.

2012'de Katar Ligi takımlarından Al Sadd'e giden Raul Gonzalez, futbol hayatında bininci maç barajını aştı. Mart 2014'te aldığı emeklilik kararından Ekim 2014'te dönen ve New York Cosmos ile anlaşan İspanyol futbolcu, takımıyla Kuzey Amerika Lig şampiyonluğu yaşadı.

İspanya'nın üst üste iki kez Avrupa şampiyonu olduğu ve 2010 Dünya Kupası'nı kazandığı kadroda yer almayan Raul, 102 maçta 44 golle milli takımın en skorer ikinci ismi olarak adını tarihe yazdırdı. Raul, İspanya ile 1998, 2002 ve 2006 Dünya Kupası'nın yanı sıra, 2000 ve 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda boy gösterdi.

Ve bir dönem resmen kapandı!

Ve bir dönem resmen kapandı!

Ve bir dönem resmen kapandı!

Ve bir dönem resmen kapandı!