Fenerbahçe'nin yeni transferi Simon Kjaer, kendisini 4 yıllığına sarı-lacivertli yapan sözleşmeyi imzaladı. İmza töreninde konuşan Kjaer, "Şampiyonluklar yaşamak için buradayım" dedi.

Sarı-lacivertli takımın Fransız ekibi Lille'den 7 milyon 650 bin Euro bonservis bedeliyle kadrosuna kattığı Kjaer, imza töreninde basınla buluştu. Törene eşi ve çocuğuyla katılan Danimarkalı stoper, "Geçmişte Danimarkalı oyuncular gibi başarılı olmak ve şampiyonluklar kazanmak için buradayım. Adımı Fenerbahçe tarihine yazdırmak istiyorum. Umarım ilerleyen yıllarda bunu başaracağım" diye konuştu.

"TÜRKİYE'DEN GÖRÜŞTÜĞÜMÜZ TAKIMLAR OLDU"

Kjaer, Galatasaray'dan transfer teklifi alıp almadığının sorulması üzerine, "Eskiden Türkiye'den görüştüğümüz takımlar oldu. Görüştük ama bu ciddiyetle gelinmedi. Konuşulmakla kalındı. Bu kez çok konuşuldu ve transfer gerçekleşti" cevabını verdi.

"ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE BÜYÜK BAŞARI İÇİN GELDİM"

Liverpool gibi takımlarla adının anılmasına rağmen Fenerbahçe'yi tercih etme nedenini açıklayan 26 yaşındaki oyuncu, "Bugüne kadar oynadığım takımlarda genelde şampiyon olmak için oynamadık. Şampiyonluklar ve kupalar kazanmak istediğim için buradayım. Şampiyonlar Ligi'nde büyük başarılar elde etmek için geldim. Fenerbahçe'nin hedefi de belli. Kulübün hedefleri bana anlatıldı. Ailemin tabii ki bunda katkısı oldu. Lille'de mutluyduk ama hedefleri belliydi. Burası farklı ve yüksek hedefleri olan bir kulüp" ifadelerini kullandı.

"ŞAMPİYONLUKLAR KAZANACAĞIMIZI UMUYORUM"

Transferinden önce Wolfsburg'dan takım arkadaşı Diego ile konuşup konuşmadığının sorulması üzerine Kjaer, şunları söyledi:

"Eğer kulüple ilgili, Fenerbahçe ile ilgili bir tereddütüm olsaydı arayıp sorardım. Ama böyle bir tereddüt yaşamadık. Ailemle geldiğimde çok çok memnun kaldım ve sorulacak bir şey yoktu. Burada olmaktan çok mutluyum. Şampiyonluklar kazanmak için buradayız. Bu formayla birlikte çok büyük işler yapacağımızı, şampiyonluklar kazanacağımızı umuyorum. Buraya geldiğinde insanların beni sevip sevmeyeceği konusunda tereddütüm vardı. Ancak bu statta dolaştığımızda bu sevgiyi hissettim. Burada olmaktan dolayı çok mutlu ve gururluyum."

Fenerbahçe Sportif Direktörü Giuliano Terraneo ise, şu ana kadar basın mensuplarıyla konuşma fırsatı bulamadığını belirterek, en yakın zamanda bir söyleşi yapacağını ifade etti.

İmzaların atılmasının ardından Terraneo, Kjaer'e hoş geldin diyerek, başarılarının devamını diledi.