Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, bu kadar çok sayıda yabancının ilk 11'de oynamasının milli takıma zarar verebileceğini söyledi. Sağlam, yeşil-beyazlı birçok futbolcuya dünyanın önemli kulüplerinden teklifler geldiğini de ifade etti.

Yeşil-beyazlı takımın teknik patronu Ertuğrul Sağlam, Özlüce Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. 14 günlük yeni sezon hazırlıklarını değerlendiren Sağlam, Özlüce kampının sona erdiğini açıkladı. Futbolculara 3 gün izin verdiğini ifade eden Sağlam, Almanya'daki 11 günlük kampta 4 hazırlık maçı yapacaklarını vurguladı.

"BURSASPOR'DA TRANSFER BİTMEZ"

Hazırlıkların sona ermesinin ardından Galatasaray ile Süper Kupa'da maç oynayacaklarını ve kupa finalinin ardından 1 hafta sonra da ligin başlayacağını belirten Ertuğrul Sağlam, "Başkanımız, Necmettin bey ve diğer yönetici arkadaşları teşekkür ediyorum. Ekonomik zorluklara rağmen bize destek olacak oyuncuları transfer etmek için yoğun bir çaba sarf ediyorlar. Kulübün bütün imkanlarını seferber etmiş durumdalar. Bu ana kadar yaptığımız transferler gerek kişilik ve karakter yapısı itibariyle, gerekse de sporculuk kalitesi ile performans itibariyle bizi yukarı taşıyacaktır. Onları bu iki haftalık dönemde gösterdikleri uyum da bize gelecek adına umut verdi. Bugün bir arkadaşımızı da aramıza katılacak. Jorquera ile Eskişehir'de bir sene çalıştık. Daha sonra almaya çalıştık ama olmadı. Kendisi çok kaliteli, düzgün bir insan. Diğer takım arkadaşları ile birlikte daha önce gösterdiği performansın üstüne çıkacağını düşünüyorum. Rahmetli başkanımız hep "Bursaspor'da transfer bitmez" derdi. Tabi ki bitmez. Her hedef yeni arayışlara sürükler. 2 ya da üç oyuncu alarak, ki takımımızdan da oyuncu kaybetmemek gerekiyor. Onun içinde de büyük bir uğraş veriyoruz" dedi.

"BAKAMBU, VOLKAN, OZAN TUFAN VE EMRE ÇOK CİDDİ TEKLİFLER ALDI"

Dünya çapında kulüplerden teklif alan oyuncuları olduğunu anlatan Sağlam, şöyle devam etti:

"Onların da kafasını rahatlatmak, burada devam etmelerini sağlamak da transfer başarısıdır. Çok şükür, şu anda biz onları bu noktaya getirdik. Bakambu, Volkan Şen, Ozan Tufan ve Emre Taşdemir ciddi teklifler alan oyuncular. Çocukların kafası karışıyor. Onlar şu anda çok mutlu şekilde tatillerine çıktılar. İnşallah pazartesi günü de kendilerini Bursaspor'a ait hissederek işlerini yapmaya devam edecekler."

"NEYE MAL OLURSA OLSUN FAİR-PLAYDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ"

Gelecek sezon ki hedeflerinin ortada olduğunu söyleyen deneyimli çalıştırıcı, "Gerek Türk futbol kamuoyunun ve gerekse Bursaspor camiasının bizden ne beklediğini çok iyi biliyoruz. Bunun bilincindeyiz. Çalıştığımız 4 yıllık dönem içinde kesinlikle taviz vermediğimiz bir şey, biz bir taraftan performans itibariyle sıralamada üst sıralarda olmaya çalışacağız. Ligin zirvesinde de iddialı olmaya çalışacağız. Ama biz bunu aynı şampiyonluk sezonunda olduğu gibi fair-play içinde, herkesin bize saygı gösterdiği şekilde yapmaya çalışacağız. Sonucu bize neye mal olursa olsun bundan kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Hele hele ülkenin son dönemde yaşadığı futbol içinde olmasını istemediğimiz işlerin hiçbirinin içinde olmayacağız. İşlerimizi düzgün yapacağız" ifadelerini kullandı.

"BU İŞ FAZLA PARA VEREREK TRANSFER YAPMAKLA OLMUYOR"

Rakiplerinin ciddi transferler yaptığını aktara Sağlam, "Bizim bütün transferlere harcadığımızdan daha fazla parayı bir tane oyuncuya verebiliyorlar. Ama olsun, biz bunun tecrübesini yaşadık. Fazla para harcamak, fazla transfer yapmakla olmuyor. Daha evvel olduğu gibi bizim başarımıza katkı yapacağına inandığımız arkadaşlarla değerler üreterek bu açığı kapatmaya çalışacağız. Daha evvel yaptık, yine yaparız. Önümüzdeki sezonda hedefimiz Avrupa kupalarına katılan, bunu gelenek haline getiren bir Bursaspor oluşturmak istiyoruz. Bu konuda iddialı konuşuyorum. Çok iddialı değilim ama bu konuda şehrimize, başkanımıza, taraftarlarımıza çok güveniyorum. Bunu geçmişte yaptık, inşallah yine yapacağız" açıklamasını yaptı.

"ÇALIŞAN ADAMI ALIRIZ BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE TAŞIRIZ"

Takımı ile ilgili konuşan Sağlam, "Kalede bir sıkıntımız yok. Belki de ülkede bulunan planlama ve oyunu kalitesi itibariyle en öndeyiz diyebiliriz. Defans hattımızda sağ bekte bir alternatif oyuncu gerekiyor. Orada rekabet oluşturmamız gerekiyor. Defansın ortasında Sedat Berisha'nın kampta performansını değerlendireceğiz. Solda sıkıntımız yok. Bakambu solda oynadı. Biz de orada düşünüyoruz. Bakambu, Ozan, Aydın'ın performansı iyi gidiyor, iyi de çalışıyorlar. Onlar içinde net bir karar vermek için kampın ikinci bölümüne bakacağız. Traore için de bu geçerli. O da iyi çalışıyor. Bu arkadaşlarımızdan ümitliyiz. Çalışan adamın, bize destek olmak isteyen adamın her zaman yanındayız. Alırız başımızın üstünde taşırız. Bizi suistimal edecek, bize zarar verecek herhangi bir şey görürsek onları da affetmeyiz" açıklamasında bulundu.

"BELLUSCHİ'NİN KALMASINI İSTEDİK"

Belluschi'nin takımdan ayrılmasıyla ilgili de Sağlam, şu açıklamayı yaptı:

"Belluschi geçen sene iyi bir performans ortaya koydu. Ama bazı gerçekler var. Bazen istemeyerek de olsa başınıza gelen bu olayların sonrasında hayırlı bir iş çıkabilir. Bellucshi 32 yaşına geldi. Onun bu takımda olmasını istedik, yoğun bir şekilde görüştük. Onun burada kalması için her şeyi yaptık. Mukavelesinde iyileştirme bile teklif ettik. Belluschi gelse, "iki sene buradayım, 2 sene mukavelemi uzatın" dese uzatılabilirdi. Parası da iyiydi. 3 yıllık süre içinde değerlendirdiğimizde 35 yaşına geleceğini düşündüğümüz zaman aslında tabi ki yerini doldurmak şartıyla belki de bu kararın bizim için çok da kötü bir gelişme olmadığını değerlendirebilir. Biz onun burada olmasını çok istedik. Ama burada olmak istemeyen bir oyuncuyu zorla tutmak da doğru değil. Yalvararak, nazlanarak, rica minnetle burada bir oyuncu olacaksa olmasın. Gitmesine üzüldük ama çok da sıkıntılı bir durum olmadığı ortada."

"TARAFTARIMIZ GEÇEN SENE TATİL YAPTI"

Taraftarlar ile ilgili de açıklama yapan Sağlam, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Taraftarlara çok iş düşüyor. Geçen sene istirahat ettiler, tatil yaptılar. Bu sene sorumluluk alacaklar. Geçen sene yapamadıklarını bu sene yapacaklardır. Bizim başarılı olabilmemiz için onların bize vereceği destek çok önemli. Daha önceki başarılarımız taraftarın desteği ile oldu. Onların desteği olmadan başarının imkanı yok. Bursaspor'u seviyorlarsa gelecekler takımlarını destekleyecekler. Biz de onları mahcup etmemek için elimizden geleni yapacağız."

"BİR TAKIMDA 8-9 YABANCI FUTBOLCU DÜŞÜNMEK İSTEMİYORUM"

Ligdeki yabancı oyuncuyla ilgili sorulan soruya Sağlam, "Yabancıya bir defa karşı değilim. Yetenekli, Türk futboluna bir şeyler katacak yabancılar gelecekse kapımız açık. Ben yabancı sayısının bu kadar arttırılmasının sonuçları ile ilgili ilk olarak kulüpleri ekonomik olarak biraz rahatlattı gibi. Ama ne getirecek zaman gösterecek. Ama bir takımın ilk 11'inde 8-9 yabancı, 2 yerli oyuncuyu düşünmek bile istemiyorum. Böyle bir durum Türk milli takımına zarar verir. Yerli oyuncuların oynaması gerekir. Onlar da belki performanslarını üst seviyeye çıkartacaklardır" şeklinde cevap verdi.