Havadis'ten Tonguç Kotak'ın haberine göre, Voleybol Büyük Erkekler Ligi’nde final serisi ikinci maçında Yakın Doğu Üniversitesi dün akşam Doğu Akdeniz Üniversitesi’ni 3-1 yenerek seride 2-1 öne geçti.

Erkekler Ligi’nde üç maç kazanım esasına göre oynanan serinin ikinci maçına iki takım da etkili başladı ve ilk sette daha az hata yapan Yakın Doğu rakibine 25-23 üstünlük sağlayarak 1-0 öne geçti.

İkinci sette de oyunda üstün olan Yakın Doğu rakibinin yaklaşmasına izin vermeyerek DAÜ’ye 25-19 üstünlük sağladı ve durum 2-0’a geldi.

Oyunun üçüncü setine etkili başlayan Doğu Akdeniz bir anda YDÜ karşısında etkili oynayarak rakibine sayı şansı vermedi. Bu seti Doğu Akdeniz 25-13 aldı ve durum 2-1’e geldi.

Dördünbcü sette bu kez oyuna ağırlığını koyan Yakın Doğu Üniversitesi, DAÜ karşısında seti 25-20 maçı da 3-1 kazanarak seride 2-1 öne geçti.

İki takım arasında oynanan final serisinde üçüncü maç 11 Nisan Çarşamba akşamı DAÜ Lala Mustafa Paşa Spor Salonu’nda oynanacak. YDÜ maçı kazanırsa şampiyon olacak, DAÜ’nün kazanması halinde ise seri Lefkoşa’ya taşınacak.