Spor ambargosu altında ezilen ülkemiz KKTC bayrağını yurt dışında temsil etme şansını elinin tersiyle itti.

Türkiye’de yapılacak olan Minikler Karmalar Basketbol Şampiyonası’na davet alan KKTC Basketbol Minikler Milli Takımı, KKTC Basketbol Federasyonu’nun maddi olanaksızlıkları gerekçe göstererek reddetmesi sporcu aileleri tarafından tepkiyle karşılandı.

Sporcu aileleri ise sebebin maddi olmadığını, çeşitli kaynaklar tarafından ailelerin elde ettiği bilgiye göre KKTC Basketbol Minikler Milli Takımı’nda yer alan bazı oyuncuların özel bir okulun öğrencilerinin atletizm şampiyonasına katılacağından Basketbol Federasyonu’nun bu turnuvayı katılmayı son dakikada iptal ettiğini iddia etti.

AİLELER TEPKİLİ

Turnuvanın iptali ile ilgili olarak haber merkezimize ulaşan sporcu aileleri, “Çocuklarımıza turnuvaya gidileceği haber verilip, turnuvaya sayılı günler kala federasyonun kendilerine turnuvaya katılmaktan vazgeçtiğini” belirtmesinin kabul edilemez bir durum olduğunu savunarak “Zaten ambargolardan ötürü içimize kapağınız bayrağımızı yurt dışında temsil etme şansı çocuklarımızın ayağına kadar gelmişken bu fırsat böylesine ucuz bir nedenden dolayı geri çevrilmemeliydi” şeklinde konuştular. Sorunun maddi olduğuna inanmadıklarını söyleyen aileler “Eğer sorun maddi olsaydı kısa bir süre önce KKTC Basketbol Yıldızlar Milli Takımı turnuvaya gönderilmezdi” şeklinde görüş belirttiler.

FEDERASYON AİLELERİN İDDİALARINI KABUL ETMİYOR

Gazetemizin ulaştığı KKTC Basketbol Minikler Milli Takım Sorumlusu Ahmet Karaoğlan konu ile ilgili olarak düşüncelerini aktardı.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ<<<