BRT Spor'un haberine göre, K-Pet Süper Lig’de 2017-2018 sezonunun tamamlanmasının ardından Ozanköy’den sonra dün Yeni Boğaziçi’de ligden direk düşen 2. takım oldu. Ligden düşecek üçüncü takımın belirleneceği play-out grubu da belli olurken Kupa Finalisti MTG Play Out’a kaldı.

Son hafta maçlarında 90+2 dakikaya kadar deplasmanda BÜY karşısında 1-0 önde olan Yeni Boğaziçi Felix’in golüne engel olamayınca sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldı ve Ozanköy’den sonra ligden direk düşen 2. takım oldu. Yalova ise MTG deplasmanında 5 - 1 mağlup olmasına rağmen Baf Ülkü Yurdu’nun son dakika da gelen golü ile ligden direk düşmekten kurtuldu ve Play Out’a kaldı.

Play Out grubuna ise son hafta aynı puan da giren Türk Ocağı konuk ettiği Yenicami'yi 3-1, Mağusa Türk Gücü'de Yalova’yı 5-1 mağlup edince Türk Ocağı ikili averjla play out grubuna kalmaktan kurtuldu.

MTG ise play out grubuna kalan son takım oldu.

Ligi 11. sırada tamamlayan Mağusa Türk Gücü, 12. sırada bitiren Gençler Birliği, 13. sırada bitiren Gençlik Gücü ve 14. sıradaki Yalova, play-out’a kalan ekipler oldu.

Bu takımlar kendi aralarında yapacakları maçlar sonrasında ligden düşen üçüncü takım belirlenecek. Takımlar play-out’a ligde aldıkları puanların ikiye bölünmesi ile başlayacak.

Bölünen puanlar sonrasında puan durum şöyle oluştu;

1-M. Türk Gücü 21 Puan

2-Gençler Birliği 19 Puan

3-Gençlik Gücü 17 Puan

4-Yalova 13 Puan

MTG’nin 11 Mayıs’ta Kıbrıs Tahsin Mertekçi Kupası finali olduğu için süper lig play out maçları 16 Mayıs Çarşamba günü başlayacak. Diğer maçlar ise 19 Mayıs Cumartesi ve 23 Mayıs Çarşamba günü oynanacak.

Play Outta ilk hafta maçları şöyle;

16 Mayıs Çarşamba

MAĞUSA TÜRK GÜCÜ (21) – GENÇLİK GÜCÜ ( 17 )

GENÇLER BİRLİĞİ (19) – YALOVA (13)