Fenerbahçe'nin yeni transferi Brezilyalı kaleci Fabiano Ribeiro, Galatasaray'ın efsane eldiveni Claudio Taffarel'in kazanmayı bilen bir kaleci olduğunu ifade ederek, "Onu örnek aldığımı söyleyebilirim" dedi.

Yeni sezon hazırlıklarını Düzce Topuk Yaylası Tesisleri'nde sürdüren sarı-lacivertlilerde, yeni transfer Fabiano Ribeiro, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Çok iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini belirten başarılı kaleci, "Çok yoğun bir şekilde çalıştığımızı söyleyebilirim. Hocamız tüm takıma yoğun bir antrenman uyguluyor. Kamp dönemimiz çok iyi gidiyor" diye konuştu.

"HOCAMIZ ÇOK BÜYÜK BİR PROFESYONEL"

Teknik direktör Pereira ile olan ilişkisinden bahseden Fabiano, "Öncelikle Pereira ile ilişkimin çok iyi olduğunu söyleyebilirim. Birbirimizi çok iyi anlayan iki insanız. Çok iyi bir hoca öğrenci ilişkimiz var. Porto'ya ilk gittiğimde onunda birlikte çalıştım. Birbirimizi çok iyi anlıyoruz. Çok büyük bir profesyonel. İyi bir çalışma süreci geçirmemize neden oluyor onun profesyonelliği. Onun bana katabilecekleri. Antrenman dışında da ilişkimiz iyi. Hiç kimse 1 maçla dünyanın en iyisi veya kötüsü olmaz. Kariyeri boyuncu gösterdiği performans ve süreklilik önemlidir. Kimse yüzde yüz performansını koyamaz. Ben o maçı ve geçtiğimiz sezonu geride bıraktım. Ben işime bakıyorum ve takımıma nasıl yardımcı olurum ona bakıyorum. Uyumumuzu her geçen gün artıyoruz. En iyi şekilde çalışmalarını sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

"HER MÜCADELE ETMEM GEREKTİĞİNİ FARKINDAYIM"

Fenerbahçe'ye gelme sürecinden de bahseden başarılı kaleci, "Fenerbahçe'den bana teklif gelince bunu kaçırmak istemedim ve kabul ettim. İlk kabul ettiğim andan beri çok büyük mutluluk duyduğumu söyleyebilirim. Burada çalışmaktan dolayı çok mutluyum. Burada çok büyük profesyonellerin olduğunu biliyordum ama her sporcuda olduğu gibi ben de hep mücadele etmem gerektiğinin farkındayım. Ama bunu hep mütevazilik ve saygı çerçevesi içinde yapacağım. İşimi sahada gösterip ilk 11 oyuncusu olmaya çalışacağım. Hiç kimse oynamamak için çıkmaz sahaya. Burada kalmak için iyi bir futbol göstermek zorundayım. Herkes benim işimden memnun olmalı ki ben burada kalayım. Elimden gelenin en iyisini vermeye çalışacağım ve sezon sonu göreceğiz" diye konuştu.

"TAKIMDAKİ UYUMUMUZU DAHA DA İLERİYE TAŞIYORUZ"

Takımdaki uyum süreci hakkında da açıklamalarda bulunan deneyimli kaleci, "Biz zaten uyum sorunu yaşamayalım diye bu kampı yapıyoruz. Herkes birbirini gitgide daha iyi tanımaya başladı. Beni de çok iyi karşıladı takım arkadaşlarımız. Geldiğim ilk günden beri uyumumuzu daha da ileriye taşıyoruz. Bu durumunda bize sahada yardımcı olacağını düşünüyorum. Yaptığımız her antrenman, her maç bizi daha ileriye taşıyacaktır" şeklinde konuştu.

"TAFFAREL'İ ÖRNEK ALDIĞIMI SÖYLEYEBİLİRİM"

Galatasaray'ın efsane kalecisi Claudio Taffarel'i örnek aldığını belirten Fabiano, "İdolüm her zaman tek bir kaleci şeklinde olmadı. Hep büyük takımlarda oynayan kalecileri izledim ve ne alabilirim ona baktım. Hep iyi bir gözlem yapmaya çalıştım. Ama bir örnek verebilirim size; Taffarel. Türkiye'de forma giymiş ve şu anda da çalışmakta olan bildiğiniz gibi. Kazanma özelliğini sahaya yansıtan bir kaleci. Kazanmayı gayet iyi bilen bir kaleci. Onu örnek aldığımı söyleyebilirim dönem dönem. Kalecilerin değişime uğradığını biliyorum ve öneminin arttığını düşünüyorum. Son yenilikleri takip etmek kaleci için çok önemli. Maçlarda takıma yardımcı olabilmek, her gün kendimi daha iyi neler yapabilirim diye düşünmek çok önemli. Ama bir de hocanın kararı var. Her şey hocanın kararı olacak. Son karar hocanın olacaktır" dedi.

"ÖNEMLİ OLAN TEK BİR HEDEFE ODAKLANMAKTIR"

Takımdaki Portekizce konuşan oyuncu ve teknik ekibin öneminden ve Şampiyonlar Ligi mücadelesinden de bahseden Fabiano, "Şampiyonlar Ligi'nin en üst düzey turnuva olduğunu düşünüyorum. Çok yüksek seviye futbol oynanıyor. Biz hep fazlasıyla çalışmak ve fazlasıyla vermek zorundayım. Portekizce kısmına gelirsek, takımdaki dilin önemli olduğunu düşünüyorum ama dilden ziyade önemli olan tek bir hedefe odaklanmaktadır. Milletinin ne olduğunun önemi yok" ifadelerini kullandı.