Fanatik Gazetesi'nden Mehmet Demirkol "Fenerbahçe açısından yürümeyen yegane durum sol kanadından gelememesi oldu. Sow daha önce sol açık olarak Fenerbahçe’de oynadığında Meireles, Emre ve Topal gibi pas becerisi yüksek bir üçlü vardı. Bu direkt oyunda orta sahanın bir pas oyunu oynaması beklenmiyor. Dolayısıyla Sow için bu oyun oldukça zorlayıcı. Ancak bu, ilk yarıda bir sorun yaratmadı. Çoklukla sağ kanatlarından mükemmele yakın bir oyun oynayan Lens’le çıktılar. Golde de olduğu gibi Ozan ona gerektiğinde çok yakın oynayarak bu kanadı iyi işletti" diye yazdı.

Spor yazarı "Bu arada bulunan kontratlardan - özellikle de Lens’in kendi kendine yaratıp kaleciyle karşı karşıya kaçırdığı inanılmaz pozisyondan - yaralanamayınca oyun iyice sıkıştı. Burada Dick Advocaat, Alper-Sow değişikliğiyle orta sahadaki baskıyı yeniden kurmaya çalışmak yerine, Emenike-Van Persie değişikliği yaptı. Ki bu, durumu değiştirmedi. Sahanın en iyisi Lens’in yerine Alper’in girmesiyle iş değişti. Direnç arttı ve maç geldi" ifadesini kullandı.

Hürriyet Gazetesi'nden Uğur Meleke de "Souza-Mehmet-Ozan kağıt üstünde büyük takımın orta üçlüsü olacak renkte gözükmüyorlardı. Ama son 3 maçta Souza-Ozan'daki gelişim inanılmaz" yorumunu yaptı. Ona göre başarılarındaki en büyük pay da Advocaat'a ait.

Bu sezon Fenerbahçe taraftarları tribünleri doldurmuyor. Feyenoord maçında da büyük boşluklar vardı ama taraftarın sahaya etkisi fazlaydı. Meleke bu konuya da dikkat çekmiş: Fenerbahçe'nin gruplardaki ilk iç saha maçı, taraftarn da sezonu açtığı maç oldu doğrusu. Evet yine geniş boşluklar vardı Saracoğlu'nda. Ama hep oyunun içindelerdi, hep caydırıcılardı. Genç Hollandalıları etkilediler bence.

Meleke, maçın futbolcusu olarak da Jeremain Lens'i öne çıkarmış: Onun varlığı Fenerbahçe'nin tehditkarlığını ikiye katlıyor. Dün gece de oyun lideri oydu.

Sabah Gazetesi yazarı Rıdvan Dilmen de 'Karakter koymak' başlıklı yazısında "Özellikle Volkan Şen döndüğünde Fenerbahçe'nin sağ ve sol önde oynayan oyuncuların toplu ve topsuz süratlerini göreceğiz. Hele hele Fenerbahçe 2 farklı öne geçtiği zaman, ki Antep ve bu maçta başaramadı, bu oyuncuların daha fazla özellikleri ortaya çıkacak. Yani dünkü maçta ikinci yarıda da bir gol bulunsaydı bu diriliğiyle Lens, 3-4 tane daha pozisyon bulurdu. Oyuncuların kramp girercesine gösterdiği mücadeleye saygı duyulmalı" yorumunu yaptı.

Aynı gazeteden Gürcan Bilgiç de "Demek ki; bazı şeyler unutulmuyor, sadece hatırlanmak için fırsat bekliyormuş. Hepimizin defalarca yaşadığını Hollanda takımı Feyenoord karşısında Fenerbahçe takımı da genleriyle ortaya çıkardı. Bir Avrupalı gibi düşünüp-oynamak, dünkü maçın özetiydi" diye yazdı. Bilgiç de Lens'in performansını öne çıkaran isimlerdendi: Fenerbahçe adına sahanın en diri isminin Lens olması, bu futbolcunun da sezon başı hazırlıklarına Sunderland'de geçirmesinin de altını çizelim. Lens ve Ozan Tufan'ın ekstra performanslarına, kaleci Volkan Demirel'in de yaptığı katkı ile direnmeye ve ayakta durmaya devam etti Fenerbahçe"

Milliyet'ten Şansal Büyüka da Fenerbahçe'nin mücadelesini öne çıkardı: "Fenerbahçe’nin 2014’te şampiyon olduğu yıldan bu yana “yüreğini“ bu kadar ortaya koyarak oynadığı bir başka maçı görmedim. Bir başka sonuç olsa da bu görüşüm asla değişmezdi. Fenerbahçe iki yıldır kaybettiği yüreğini, mücadelesini, hızlı oyununu kendi liginde 7’de 7 yapan Feyenoord karşısında yakaladı. Öyle ki o “yenilmez“ Feyenoord’u özellikle ilk yarıda yedi bitirdi"

Lens hakkında "Asisti de, golü de değerli kılan, Lens‘in olağanüstü bir çabayla Kuyt’ın ayağından o topu çalması oldu. “Kuyt kaybetti“ diyenlere, ben de “Lens kazandı“ diyorum" dedi. Büyüka, Fenerbahçe'nin iyi yolda olduğunu düşünüyor: Şunu kabul edelim, Advocaat yönetimindeki Fenerbahçe hızla düzeliyor, hızla savaşcı bir kimliğe bürünüyor. Lens çok önemli işler yapacak gibi görünüyor. Van der Wiel belki de geldiği günden beri ilk kez kendisine bu kadar güven duyulan bir maç oynadı. Advocaat ile birlikte Souza’yı da, Ozan Tufan’ı da rakip ceza alanının içinde çok daha fazla görür olduk. Ozan Tufan, akşamın en etkili isimlerinden biri olarak öne çıktı. Elbette Emenike’nin hırsı, hızı ve fiziki mücadelesi çok işe yarıyor.. Ama Emenike‘yi iyi idare etmek lazım. Biraz sıcak temas oldu mu adamın sigortaları ısınıyor. Aman dikkat.

Kaynak: Sabah, Fanatik, Hürriyet