Ajax Teknik Direktörü Frank de Boer, Fenerbahçe'ye yenilmeleri halinde tur atlamalarının imkansız hale geleceğini söyledi.

Fenerbahçe maçı öncesi maçın oynanacağı Amsterdam Arena'da oyuncularından Joel Veltman ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Frank de Boer, yarın çok önemli bir maç oynayacaklarını belirterek, "Yenilirsek tabii ki şansımız zora girer. Bir sonraki tura yükselmemiz imkansız olur. Dolayısıyla gruptan çıkabilmek için elimizden gelenin en iyisini yaparak kazanmaya çalışacağız. Bunun için sahaya çıkacağız. Kazanmak zorundayız" diye konuştu.

Hollanda Milli Takımı'na çağrılmayan sarı-lacivertli takımın yıldızı Robin van Persie'nin formda olduğu zaman çok tehlikeli bir oyuncu olduğunu belirten Frank de Boer, RVP'nin kadroya çağrılıp çağrılmaması konusunun ise teknik direktör Danny Blind'in bileceği bir iş olduğunu kaydetti.

Ajaxlı futbolcu Joel Veltman ise, "Daha akıllıca savunma yapmamız lazım, Fenerbahçe'ye korner ve serbest atış şansı vermememiz gerek. Genellikle küçük detaylardan ötürü maçları kaybettik ancak bu durumun genç bir ekip olmamızla ilgisi yok" diye konuştu.