İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) başlattığı "Futbol Akademi ve Yetenek Kampı" projesi, Haliç Sütlüce Stadı'nda oynanan final müsabakaları ve ödül töreniyle tamamlandı.

10-13 yaş Anadolu ve Avrupa Karma takımının karşılaştığı finalde, mavi formalı Anadolu Karması, normal süresi 2-2 biten maçın sonunda penaltılarla 14-13 kazanarak kupayı kaldırdı.

İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü işbirliği ile düzenlenen "Futbol Akademisi ve Yetenek Kampı" projesinin ilk etabı gerçekleştirilen final maçları ve ödül töreni ile tamamlandı.

Haliç Sütlüce Stadı'nda düzenlenen final maçları ve ödül törenine kampa katılan yüzlerce öğrencinin yanı sıra İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Bulut, İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanı Osman Savaş, İBB Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Kep, Spor A.Ş Genel Müdürü İsmail Özbayraktar ve bir çok aile katıldı. Düzenlenen törende ilk olarak kampa katılan öğrencilere madalyaları takdim edildi. Madalya töreninin ardından akademiye katılan 10-13 yaş grubundaki Anadolu ve Avrupa karma takımları arasındaki final maçı oynandı. Normal süresi 2-2 biten final maçında penaltılarda rakibine 14-13 üstünlük kuran Anadolu Karma takımı şampiyon oldu. Karşılaşma sonrası şampiyonluk kupasını kaldıran öğrenciler büyük sevinç yaşadı.

Burada kısa bir konuşma yapan Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, "Biz İBB Spor A.Ş. olarak bütün kardeşlerimizin herhangi bir spor dalına veya edebiyata, fiziğe yeteneği olduğunu düşünüyoruz. Bu futbol olabilir, basketbol olabilir, yüzme olabilir ama şunu bilmemiz lazım ki sizlerin yeteneklerini ortaya çıkaramıyorsak eğer problem sizlerde değil. Herkes çok iyi futbolcu olacak diye bir şey yok. Aslında şu an yapmış olduğunuz şey burada çok güzel bir şeyi bize ispat ediyorsunuz sporun kazanmasını. Aranızdan milli olacak kardeşlerimiz çıkacaktır ama çalışarak o kardeşlerimizi de geçebilecek arkadaşlarımız olacaktır" dedi.

'Futbol Akademi ve Yetenek Kampı'na katılan öğrencilerden 12 yaşındaki Alpay Popur yeni arkadaşlıklar kurduğunu söyleyerek, "Hocalarımız bizi geliştirdi. Bilmediğimiz şeyleri öğrendik. Başarılı olursam Fenerbahçe'de oynamak isterim. Fenerbahçeliyim. Kendime Alex'i örnek alıyorum" şeklinde konuştu.

Bir başka öğrenci Özgür Özdemir (17) ise "2 ay boyunca antrenmanlar yaptık. Yeni arkadaşlar edindik. Hocalarımız çok güzel şeyler öğretti. Faydalı oldu başka arkadaşlarımı da bekliyorum" ifadelerini kullandı.

13 Nisan'da başlayan "Futbol Akademi ve Yetenek Kampı" Projesinin ilk etabına; yaşları 10 ile 17 yaş grubunda toplam 2400 genç katıldı. Akademisyenler, eğitimciler ve eski sporculardan oluşan lisanslı antrenörlerin görev aldığı proje kapsamında, genç futbolcu adayları için İstanbul'daki 16 spor tesisinde eğitimler verildi.