NTV Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen "Maç, üçüncü golden sonra her iki takım için bitti. Oynadığımız oyunu tartışacak değiliz. İspanya, Hırvatistan bizim çok üzerimizde ama bizim kabullenmiş duygumuz çok kötü. Bizim dönemimizde cikletlerden çıkan futbolcu kartları vardı. Üstlerinde Metin Tekin Forvet, Rıdvan forvet, Samet defans yazardı. Bizim takımımıza baktığımızda kartında defans yazan belki Hakan Balta diyebiliriz. Orta saha oyuncularımız da forvet tipi oyuncular" değerlendirmesini yaptı.

"Arda Turan ile Oğuzhan ile Hakan'la Burak'la, hatta Selçuk'la Caner ile ceza sahası civarında beklediğin zaman İspanya'nın seni yenmemesi mümkün değil" diyen Dilmen "Bizim takımımızın hepsi forvet arkası. Diğer takımlarda sadece bir tane var. Hep beraber buluştuğu için bu duruma geliyor. Bu maçtan çıkartacağımız başka şey de Arda Turan'a yapılan protestolar. Canımı çok acıttı. dedi.

Dilmen'e göre Türkiye'nin Çek Cumhuriyeti maçında şansı var ama futbolcuların dış dünyayla bağlantısını kesmesi gerekiyor: "Ben şansımızın olduğunu düşünüyorum. Teknik direktörümüz de sporcular bıraksınlar gazete okumayı, kapatsınlar telefonu, kazanırız. Maçtan önce kaybettik biz bugün. Bizim ülkenin kendimizden başka dostumuz yok. Ama biz kendi çocuklarımıza sahip çıkmıyoruz. Ben basın toplantısında Arda Turan'ı gördüm. O kadar etkilenmişler ki. Reklam çeksin, saçıymış, başıymış. Hoca'ya büyük görev düşüyor. Bana göre en dipteki takım Türkiye" 

Büyüka: Kamptan çok tatsız haberler geldi

Şansal Büyüka ise "Ortada konuluşacak futbol yok. Bizim tepkimizi çeken kabullenmişlik, duygusuzluk. Ciddi şekilde çaresizlik. Çok güvendiğimiz oyuncuların olağanüstü kötü oyunları. Sanki Perşembe'nin gelişi Çarşamba'dan belliydi. Daha önce söyledim: Milli takımda kampta çok sıkıntılar var dedim. Milli takım kampından çok tatsız haberler geldi. Bunların doğruluğuna inanıyorum. Gazeteciler ülke menfaati için bunları haber yapmadılar. Hocasına tavır alan var takımda veya yanına yandaş toplamaya çalışan. Dışarıda olup içeriyi karıştıran, milli takıma gelemeyen oyuncu var. Şunu net hissedebiliyorum. Fatih Terim devam ederse ki bence etmeli 2018 Dünya Kupası elemelerinde bu takımın en az yarısı kadroda olmaz. Olmayacak" değerlendirmesinde bulundu. 

Yanal: Yeteneğimizle egomuzu doğru bir yere oturtmamız gerekiyor

Milli takımın eski teknik direktörlerinden Ersun Yanal ise "Beklenti ne? Bunun karşılığı ne olabilir? Bunları tartışmak gerekiyor. Burada suçlu ve masumu ilan etmeye çalışmıyoruz. Bu oluşuma bakmamız gerekiyor. Değerlerimizi, kulüp yapılarımızı, milli takım sürecini, buraya gelenlerin verdiği değeri sorgulamamız gerekiyor. Burası kutsal bir yer. Kimsenin bunu kirletmeye hor kullanmaya hakkı yok. Oyunu bırakmanın bir anlamı yok. Yeteneklerimizle egomuzu doğru bir yere oturtmamız gerekiyor. Dengelememiz gerekiyor" yorumunu yaptı.

Demirkol: Arda'yı cezalandırmaktan başka bir şey değil

Fanatik Gazetesi'nden Mehmet Demirkol ise Arda'ya yapılan protestolar hakkında "Arda formda değil. Topu aldığında ne yapacağını bilemiyor sanki. Onu bu kadar sahada tutmak ona iyilik mi? İspanyollar’a karşı onu korumak mı? Yoksa tam tersi mi? Yükselen ‘Arda dışarı’ tezahüratı ve ıslıklara müsaade etmek onu ‘bitirir’ mi? Hayır. Ama onu cezalandırmaktan başka bir şey de değil... İspanyol seyircilerin ona verdiği destek ise muhtemelen şampiyona değil futbol tarihine geçecek. Tüyleri ürpertecek cinstendi" diye yazdı. 

Kaynak: Lig TV ve NTV Spor