Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki rakibi, Yunan ekibi Atromitos oldu. Sarı-lacivertli takımın Avrupa maçlarında bir türlü Yunan ekibine karşı şansı gülmedi. Fenerbahçe, Yunan ekipleri ile 4 kez karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertli ekip bu maçlardan 2 mağlubiyet ve 2 beraberlikle sahadan ayrıldı.

YUNAN EKİPLERİNE ŞANSI GÜLMÜYOR

Fenerbahçe, 2002-2003 sezonunda UEFA Avrupa Lig'i 2 tur maçında yunan ekibi Panathinaikos ile karşılaştı. Sarı-lacivertli takım kendi evinde 1-1 kalırken, deplasmanda ise 4-1 mağlup oldu.

2010-2011 sezonunda ise sarı-lacivertli ekip, UEFA Avrupa Lig'i 3. tur maçında Yunan ekibi PAOK ile karşılaştı. Teknik direktör Aykut Kocaman yönetimindeki Fenerbahçe kendi evinde 1-0 mağlup olurken, deplasmanda ise 1-1 berabere kaldı. Sarı-lacivertli takım Avrupa'da Yunan ekiplerine karşı bir türlü yüzü gülmedi. Fenerbahçe bu şanssızlığı Atromitos yenerek son vermek istiyor.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki rakibi, Yunan ekibi Atromitos ile ilk maçını yarın Atina'da, rövanşı ise 27 Ağustos'ta kendi evinde oynayacak.