Endüstri gözlemcilerine göre Android One, Firefox OS ve Tizen dahil yeni ortaya çıkan platformlara dayalı akıllı telefon satışları, ilk kez akıllı telefon alıcıların yedek talebinin yükselmesiyle 2015 yılında önemli ölçüde artacak.

Gartner'a göre, 2014 yılının üçüncü çeyreğinde yüksek özellikli akıllı telefon satış oranları %34'e düştü ve 2018 yılında bu oran %10 olarak değişecek. Oldukça uygun fiyata akıllı telefonların piyasaya sürülmesi bunun nedenlerinden bir tanesi. Ayrıca, Android One, Firefox ve Tizen ile çalışan 50-100 US $ fiyat etiketi ile gelecek olan giriş seviyesi akıllı telefonlara alıcılar tarafından büyük rağbet gösterilmesi bekleniyor.

2015 yılının ilk yarısı için Google'ın Android One modellerinin HTC, Asus, Acer ve Lenovo tarafından üretilmesi bekleniyor. Bu telefonlar MediaTek ve Qualcomm işlemciler ile desteklenecek. Samsung'un 18 Ocak tarihinde Hindistan'da Tizen işletim sistemi ile Samsung Z1 adında bir akıllı telefon tanıtması bekleniyor. Ayrıca Mozilla ve ortakları 30 ülkede 14 FirefoxOS akıllı telefon üretmek için bir araya geldi. Bu modellerin hepsi de oldukça uygun fiyata kullanıcılara sunulacak.