En büyük teknoloji savaşında geri sayım Yeni yılın akıllı telefon dünyasına İPhone 7, Galaxy S7, LG G5 ve HTC One 10 damga vuracak

Yeni yıla sayılı günler kala dünya ekonomisine yön veren teknoloji şirketleri de inovasyon hızlarını artırdı. Özellikle kasada ve bataryada çok dayanıklı, RAM gücü daha yüksek ve kablosuz şarj özellikli cihazlara kafa yoran devler yeni güncellemelerle birlikte tüketiciyi de tercih konusunda bir hayli yoracağa benziyor.

Akılalmaz rekabetin yaşandığı akıllı telefon pazarında ipi her ne kadar Apple ve Samsung göğüslese de HTC, LG, Sony, ASUS ve Lenovo gibi pazarın diğer önemli dinamikleri de kendilerine özgü tasarımları ve fark yaratan güçleriyle sektörde satış dengelerini değiştirmeye çalışacak.

Yeni nesil teknolojinin geldiği nokta itibariyle 2016'da akıllı telefon savaşının hiç olmadığı kadar çetin geçeceği öngörülüyor. İşte yeni yılda beklenen amiral gemisi akıllı telefonlar:

iPhone 7

iphone-7.jpg

Apple'ın iPhone 7 adını vereceği tahmin edilen modelini eylül ayında tanıtması bekleniyor. 2 modelle çıkacağı ve iOS 10'dan güç alacağı öngörülen cihazda 4GB RAM yer alacak. Su geçirmeyecek telefonda safir kristal cam kullanılacak.

Zenfone 3

zenfone-3.jpg
Tayvanlı teknoloji devi Asus, Zenfone 3'ü 2016 yılının ilk aylarında satışa sunacak. Şu ana kadar geliştirilen en güçlü cihazlar arasında yer alacağı belirtilen Zenfone 3'te parmak izi sensörüne yer vermesine ise kesin gözüyle bakılıyor.

LG S5

lg-s5.jpg

Geçen nisan ayında G4 ile ses getiren LG'nin 2016 Nisan ayında da G5'i çıkarması bekleniyor. Büyük olasılıkla gücünü Snapdragon 820 yonga setinden alacak olan cihazda 5.6-inç boyutunda Quad HD bir ekran bulunması muhtemel.

Galaxy S7

galaxy-s7.jpg
Samsung cephesinden beklenen amiral gemiler ise kuşkusuz Galaxy S7 ve S7 Edge olacak. Bu cihazlarla pil ömrünü iki katına çıkarmayı planlayan Samsung sağlamlık konusunda da rakiplerine göz dağı vermeyi planlıyor.