Apple, uzun süre devam ettirdiği 4 inç ekranlı iPhone geleneğini bu yıl itibarıyla bozmuştu. Gelişen teknolojiyle birlikte ekranların daha önemli hale gelmesi, öte yandan kullanıcıların daha fazla detayı daha geniş ekranlardan takip etme isteği, Apple'ı da kural değiştirmeye itmiş ve firma, 4.7 inç ekranlı iPhone 6 ile 5.5 inç ekranlı iPhone 6 Plus'ı satışa sunmuştu.

Her iki modele de ilgi büyük oldu ve hala satışlar iyi gidiyor, ancak özellikle iPhone 6 Plus, "bükülebiliyor" iddiası ve ardından yayınlanan birçok videoyla hem teknolojiseverlerin hem de diğer firmaların dikkatini çekmişti.

Analist Timothy Arcuri, Apple yatırımcılarına bir mektup göndererek Apple'ın 2015'te iPhone 6s mini ile karşımıza çıkabileceğini belirtti. 4 inç ekranının olması beklenen bu modelin teknik özellikler bakımından iPhone 5s ile aynı düzeyde, tasarım çizgisi olarak da iPhone 6 tipinde olacağı düşünülüyor.

Ek olarak Arcuri, Apple'ın 12.9 inç ekrana sahip iPad tablet üzerinde çalıştığını ve 2015'in İlkbahar döneminde görünebileceğini belirtiyor. Büyük tabletlerin bu ürün kategorisine yeni bir görünüm getireceği düşünülüyor.