Online bağış sitesi "Kickstarter" sayesinde ortaya çıkan ürünlerden biri olan "NoPhone", kullanıcılara tam olarak hiçbir şey vaat etmiyor...

Görüntüsü dışında akıllı telefonlarla hiçbir benzerliği olmayan ve plastikten üretilen NoPhone'lar 5, 10 ve 15 dolarlık fiyat etiketleriyle satılıyor.

Peki neden hiçbir telefon özelliğine sahip olmayan bu ürünün 3 farklı versiyonu var? 5 dolarlık NoPhone Zero modeli isminden de anlaşılacağı gibi tüketiciye hiçbir şey sunmuyor. 10 dolar veren müşteriler sahte tuş ve girişleri olan bir ürüne sahip olurken, 15 doları gözden çıkaranlar arkasında ayna yer alan "NoPhone Selfie" modeline sahip olabiliyor.

np3,n_t9izad30udlhtanljcxw.jpg

Bu ürünü Kickstarter üzerinden başlatılan kampanyada elde ettiği 18 bin dolarlık bağışla hayata geçiren Van Gould, bugüne kadar 4 binden fazla satış yaptıklarını, dünyanın çok farklı bölgelerinden talepler geldiğini söylüyor.

Bu ürünün bir "şaka" olduğunun altını çizen Gould, bu şakanın ardında yatan gerçeğe de dikkat çekiyor. Gould, günümüzde akıllı telefonlar nedeniyle insanların teknolojiye bağımlı hale geldiklerini belirtiyor. 

Kız arkadaşıyla dışarı çıktığı zaman akıllı telefonunu evde bırakan Gould, kız arkadaşına yoğunlaşabilmek için "NoPhone"unu taşımayı tercih ettiğini de sözlerine ekliyor.

Gould, Apple ile kıyaslanmalarına ise "Bir sonraki Apple biz olur muyuz? Kim bilir... Ama biz dünyanın en büyük sahte telefon şirketiyiz..." şeklinde yanıt veriyor... (NTV)