APPLE tarafından onaylanan ve ismi "Phokis" olan online anket programı, kullanıcılar tarafından uygulanmaya başlandı. Bu program indirildiğinde istenilen her konuda anket yapılabiliyor. Örneğin seçimde kime oy vereceksiniz diye herkes anket yapabilecek ve istenirse kullanıcı ismi de gizli tutulabilecek.

Phokis adlı program, yeni bir uygulama olarak Android sistemli cep telefonlarına girdi. Ücretsiz indirilen Phokis programı, dünyada sosyal ağda kullanılan ilk program olarak uygulanmaya başlandı. Online anket oluşturma uygulaması olan Türkiye merkezli Phokis, Türkçe, İngilizce ve Almanca dilini kullanıyor. Dünyada 10 milyon kullanıcının hedeflendiği belirtilen Phokis ücretsiz indirildikten sonra üye olunuyor. İstendiğinde profil gizlenebiliyor. Programla sadece metinden oluşan, resimli ve videolu anket olmak üzere 3 farklı seçenekte anket oluşturuluyor. Hazırlanan anket sorusunu kullanıcının hem kendi takipçileri, hem o an çevresinde olan kullanıcılar ve dünya üzerinde herkes görebiliyor.

Anket oluştururken kullanıcı isterse express seçeneği ile sadece 1 günlük anket başlatabiliyor. 1 gün sonunda o anket sonlanıyor ya da kullanıcı daha uzun bir süre seçerek anketi başlatıp istediği tarihte de bitiriyor. Anket sınırının zamanı olmayan bu uygulamada oy kullanan kişi, sonuçları pasta grafik şeklinde görüyor. Kullanıcılar normal kayıt olabildikleri gibi Facebook giris¸i sec¸enegˆi ile de daha hızlı bir şekilde Phokis'e giris¸ yapabiliyor.

Kullanımı herkese ac¸ık oldugˆu ic¸in kullanıcı bu sosyal platformu diledigˆi gibi kullanabiliyor. Kullanıcılar anketi resimlerle veya video ile de süsleyerek yapabiliyor. Herkese ac¸ık bir platform olan bu uygulamada takip ve takipc¸i sistemi de yer alıyor

İLK GÜN EN ÇOK FENERBAHÇE-GALATASARAY DERBİSİ ANKETİ YAPILDI

Uygulamanın başlamasının birinci gününde ilginç anketler yapıldı. Bir kullanıcı "Iphone 6 ve Samsung Galaxy S6 arasında kararsız kaldım, siz hangisini tavsiye edersiniz?" şeklinde anket yaptı. Bir Türk kullanıcısı ise seçimle ilgili anket sorusu hazırladı. Soruda "1 Kasım'da hangi partiye oy vereceksiniz" diye soran kullanıcı, seçenekleri ise "AK Parti, CHP, MHP ve HDP" olarak belirledi. İlginç anketlerden birinde de bir kullanıcı, küçük oğluna ne tür bir oyuncak alacağını sordu. Almanya'dan bir kullanıcı ise satın almak istediği araç konusunda anket yaptı. 4 gün önce kullanıma başlanan Phokis anket uygulamasında en çok Fenerbahçe-Galatasaray derbisi hakkında anketler yapıldı. Anketlerde "Maçı kim alır?", "Galatasaray 16 yıl sonra yener mi yenemez mi?" gibi sorular yer aldı.