Bugüne kadar farklı teknoloji markalarının çeşiitli giyilebilir teknoloji ürünlerine şahit olduk. Bu ürünlerin bir yenisi de Melanie ve Steve Shapiro isimli bir çiftin kurduğu Token adlı şirketten geldi. Geliştirdikleri Token Ring adlı yüzük ile anahtarlarınızı, kredi kartı ve ulaşım kartlarınızı taşımanıza gerek kalmıyor.

Sade ve şık tasarıma sahip yüzüğün paslanmaz çelik, siyah rodyum ve 14 ayar altın olarak 3 farklı modeli bulunuyor.

KULLANICI ÇIKARINCA YÜZÜK KENDİNİ KİLİTLİYOR

Parmak izi okuma özelliği sayesinde sadece yüzüğün sahibi kullanabiliyor ve kullanıcı yüzüğü çıkardığında ise yüzük kendini kilitliyor. Başka birisi yüzüğü takdığında üstündeki küçük dijital ekranda kırmızı ışık yanmaya başlıyor. Token Ring, 50 metre derinliğe kadar su geçirmiyor. Bu sayede, yüzük duşta veya havuzda sorunsuz çalışıyor.

LAPTOBUNUZUN BİLE KİLİDİNİ AÇIYOR

Token Ring'in en iyi özelliklerinden biri de laptopunuzun bile kilidini açabiliyor olması. Şifrenizi Token Ring'e kaydettikten sonra tek yapmanız gereken yüzük ile iki kere masaya vurmak. Bugüne kadar karşımıza çıkan akıllı yüzüklerin aksine hayatımızı oldukça kolaylaştırmayı vadeden Token Ring, önümüzdeki Aralık ayında kullanıcıları ile buluşacak.

ŞİRKETİN İLK ÜRÜNÜ

Şirketin ilk ürünü olan yüzük, kablosuz şarj özelliğine sahip ve tek şarj ile 2 hafta pil ömrü vadediyor. Üzerinde bulunan Bluetooth ve NFC teknolojileri sayesinde Visa ve Mastercard kredi kartlarını ekleyerek alışveriş yapabiliyorsunuz. Apple Pay mantığına sahip Token Ring'i, toplu taşıma kartları yerine de kullanabiliyorsunuz. Ayrıca, yaklaşık 100 dolara satın alabileceğiniz ek bir aparat sayesinde evinizin ve arabanızın kapısını anahtarsız açabiliyorsunuz. Hatta, markanın Microsoft'la işbirliği sayesinde iki tıkla bilgisayarınızı da açabiliyorsunuz.Ürünün satış fiyatı şu anda 249 dolar ve ön siparişe açık. Ürünün kullanıcılara ulaşmasının ise aralık ayını bulabileceği öngörülüyor.