Aydoğan Aykanat

Tüm dünya kış saati uygulamasına geçerek saatlerini geri aldı. Ancak ülkemizde seçim nedeniyle bu uygulama 8 Kasım'a ertelenince olanlar oldu. Dün tüm medya kuruluşları ve internet sitelerinden defalarca uyarı yapılmasına rağmen birçok kullanıcı bu farkı düşünmeden değişmemesi gereken saati değişmiş olarak kullanmaya devam ediyor.

Ayrıca telefonlarını otomatik saat seçiminden kaldıran bazı kullanıcılarda yine de bir saat değişimi olması kafarları karıştırdı. (Biz Nexus 6 ve General Mobile Discovery II+ modellerinde yaşadık mesela) Bu sebeple saat konusunda sıkıntılar yaşayan kullanıcılar için yeniden saat ayarlarını nasıl yapacaklarına dair bilgilendirmeyi paylaşalım istedik. Böylece el yordamıyla yeniden düzelterek sıkıntıdan kurtulabilirsiniz.

iOS'te Saati Nasıl Değiştiririm?

saat-ios-2.jpg

iPhone, iPad, iPhone Touch, Apple Watch gibi cihazlarda yaşanan değişiklikler oldukça kafa karıştırdı. Eğer hala saatinizin doğruluğundan emin değil iseniz Ayarlar > Genel > Tarih ve Saat bölümüne gidrerek "Otomatik Ayarla" özelliğini devredışı bırakmanız gerekiyor. Ardından alt bölümde çıkan saat ayarı için şu anda saat kaç ise ona göre düzenlemenizi yapıp artık keyfinize bakabilirsiniz.

saat-ios-horz.jpg

Android'de Saat Nasıl Değiştirilir?

android-saat-ss.jpg

Dün ayarları yapan yapmayan birçok Android kullanıcısı istemsizce yanlış saate uyanarak bugün mesai yapacak birçok kişi mesaisine geç kalmış oldu. Hemen bu tarz sıkıntılar yaşamamanız için Android cihazınızdan Ayarlar > Tarih ve Saat  bölümüne gelip "Otomatik tarih ve saat" ile "Otomatik saat dilimi" işaretlerini kaldırmanız ve ardından "Saati Ayarla" kısmından saat ayarınızı yapmanız gerekecek.

 Windows Phone'da Saat Nasıl Ayarlanız?

wp-tarih-1.jpg

Windows Phone cihazlarında ise oluşabilecek ve oluşmuş sıkıntıları çözmek için Ayarlar > Tarih+Saat kısmına girerek "Tarihi ve saati otomatik olarak ayarla" ve "Saat dilimini otomatik olarak ayarla" kısımlarını deaktif etmemiz gerekli. Ardından "Saat" bölümünden geçerli olan saati girerek sorunu çözmüş olabilirsiniz

wp-tarih-2.jpg

Akıllı Olmayan Cihazlarda Nasıl Saat Ayarlarız?

Analog kol saati, duvar saati, radyo gibi bilimum eski tip saatlerinizde bir değişiklik yapmanıza gerek yok. Tüm "akıllı" cihazlarınızda saat düzenlemesi yapmanız gerekirken akıllı olmayıp saat özelliği bulunan her aygıtınız şu anda doğru saati göstermekte. Hatta telefonunuz ve tabletinizden saat ayarı yaparken bu tarz eski tip saatlerinizi baz almanız daha doğru olacaktır. (Webtekno)