Telefon çalınması insanı maddi ve manevi üzen bir durum. Ancak Android telefonunuz çalındığında, kayıplarınızı en aza indirmeniz için yapabileceğiniz şeyler var.

Muhtemelen maddi değeri dışında manevi olarak da kaybı sizi en çok sıkacak olan varlıklarınızdan birisi cep telefonunuz. Belki işleriniz aksayacak rehberiniz gidecek, yedeklemediğiniz fotoğraflarınız kaybolacak ve bir sürü iş çıkacak.

Elbette telefonunuz çalındıktan sonra ya da kaybolması halinde bulunduğunda teslim edilebilmesi için bazı yasal işlemler başlatmanız gerekiyor; ama bunlar dışında telefonunuzun başka birisinin eline geçmesi halinde yapabileceğiniz birkaç küçük numaramız daha var.

Öncelikle yapmanız gereken Android cihazınıza Android Cihaz Yöneticisi uygulamasını kurmak. Bu uygulama sayesinde telefonunuzun konumunu görebilir, eğer kaybolmuşsa elinizle koymuş gibi gidip bulabilirsiniz. Ayrıca yine bu uygulama sayesinde telefonunuzun zil sesini çaldırabilir ya da telefonun kullanımını engellemek için cihazınızı kilitleyebilirsiniz.

1- Telefonunuzun çalındığını düşünüyorsanız ya da bulamıyorsanız bilgisayarınızdan ya da herhangi bir mobil cihazdan https://www.google.com/android/devicemanager adresine girerek Google hesabınız ile oturum açın.

2- Eğer cihazınızın GPS özelliği açık ise karşınıza gelen cihaz yöneticisi ekranından cihazınızın konumunu öğrenebilir ve en son ne zaman kullanıldığına dair bilgi alabilirsiniz.

3- Eğer telefonunuz çalındıysa yine cihaz yöneticisi ekranından Kilitle seçeneğine tıklayarak cihazınızın ekran şifresini değiştirebilir ve cihazı kilitleyebilirsiniz.

4- Eğer cihazınızı bulamıyorsanız ve çok uzağınızda değilse Zili Çaldır seçeneği ile kendi telefonunuzun zilini çaldırabilir ve yakınınızdaki telefonunuzu kolaylıkla bulabilirsiniz.

Bu uygulama sayesinde telefonunuz çalınmış bile olsa kullanılamayacak hale getirebilir ve size geri getirilmesini sağlayabilirsiniz.

Google’ın kendisinin geliştirdiği ve Android cihazlar için son derece kullanışlı bir güvenlik uygulaması olan Android Cİhaz Yöneticisi’ni bu bağlantıya tıklayarak indirebilirsiniz.