Türkiye saati ile 17.00'de başlayan lansmanda, ilk olarak merakla beklenen ürünlerden MacBook Air'ın tanıtımını yapıldı. Daha sonra ise Apple'ın uzun yıllardır herhangi bir yenileştirmeye gitmediği Mac Mini modelinin tanıtımına geçildi.

Tüm Macbook Air'ler Retina Displaye sahip olacağı belirtilirken, Retina Display ekranında 4 milyon pixel bulunacağı ve ekran kenardan kenara olacağı aktarıldı.

YENİ AİR'A TOUCHID ÖZELLİĞİ

​MacBook Air'e gelen yeni özelliklerden biri de TouchID oldu.

Ayrıca, yeni Air'lar 8.nesil i5 işlemci ile gelecek ve 16 GB'a kadar RAM desteği sağlanmış olduğu belirtildi.

Yeni Air eski kasaya göre yüzde 17 daha küçük ve yüzde 10 daha ince olduğu ve 1.25 gram ağırlığa sahip olduğu aktarıldı.

Lansmanda, daha sonra ise Apple'ın uzun yıllardır herhangi bir yenileştirmeye gitmediği Mac Mini modelinin tanıtımına geçildi.Mac Mini'nin işlemcisinin 4 çekirdekli olarak başlayacağı ve 6 çekirdekli işlemciye kadar çıkılabileceği belirtildi.

YENİ MAC MİNİ'DEN ESKİ MODELİNE ORANLA 5 KAT DAHA FAZLA PERFORMANS ALINABİLECEĞİ BELİRTİLDİ

RAM'lerinin 64 GB'ta kadar çıkacağı belirtilirken, yeni Mac Mini'lerin performansının eskisine oranla 5 kat daha fazla olacağı aktarıldı.

Mac Mini'lerde ethernet, 4 Thunderboard C, USB — A ve daha bir çok girişle desteklenmiş olduğu vurgulandı.

Yeni Mac Mini'lerin 8 GB Ram, i3 3.66 Ghz işlemci ve 128 GB SSD hafıza ile799 dolardan başlayan fiyatlarla ABD'de satışa sunulacağı belirtildi.

APPLE ŞİMDİYE KADAR 400 MİLYON İPAD SATTIĞINI AÇIKLADI

​Lansmanda, merakla beklenen iPad Pro'nun tanıtımına geçildi.

Apple, şimdiye kadar 400 milyonun üzerinde iPad sattığını açıklarken, geçen yıl ise tüm bilgisayar markalarından daha fazla iPad satışı yaptığını açıkladı.

Lansmanda açıklanan bilgiler ışığında, yeni iPad Pro'nun 5.9 mm kalınlığında ve eski modeline oranla yüzde 15 daha ince olduğu belirtildi. Yeni iPad Pro, Hacimsel olarak ise bir önceki versiyonundan %25 daha küçük.

iPad Pro, aynen iPhone X ailesinde olduğu gibi FaceID'ye sahip olacak.

7 grafik işlemcisi ve 8 işlemciye sahip olan iPad Pro'lar Apple tarafından özel olarak tasarlandığı için çok yüksek bir performans kazanımına sahip.

YENİ İPAD PRO'YA 1 TEREBAYTLIK HAFIZA

Yeni iPad Pro 1 terabayta kadar hafızaya sahip olabilecek.

Bununla birlikte, yeni iPad Pro'lar USB C bağlantısına sahip olacak ve çok daha fazla cihaza bağlanabilecek. Hatta iPad Pro'nuz ile iPhone'unuzu bile şarj edebileceksiniz.

Yeni iPad Pro'nun 799 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacağı aktarıldı.

YENİ GÜNCELLEMELER GELMESİ BEKLENİYOR

Apple geçtiğimiz ay yeni iPhone modellerini tanıtmıştı. Bu ayki etkinlik ise firmanın diğer ürünlerine yönelmiş vaziyette olup, lansmanın yıldızlarının yeni MacMini ve MacBook Pro modelleri olacağı tahmin ediliyor.

Öte yandan Apple'in lansman kapsamında, şirketin birçok ürün grubunda güncellemelerine yer vermesi bekleniyor.