Apple okurlara yönelik bir açıklama yaparak, ABD'nin kendilerinden iPhone hakkında talepte bulunduğunu duyurdu. Apple yöneticisi Tim Cook imzalı açıklamada, bu talebin benzerinin daha önce yaşanmadığı ve buna karşı çıkılacağı söylendi.

Açıklamada "FBI'da çalışan profesyonellere büyük saygımız var ve niyetlerinin iyi olduğuna inanıyoruz. Şimdiye kadar onlara yardım etmek için elimizden gelen ve kanunlar içerisinde olan herşeyi yaptık. Ancak ABD hükümeti bizden sahip olmadığımız bir şey istiyor ve bunu yaratmanın çok tehlikeli olduğunu düşünüyoruz. Bizden iPhone'a bir arka kapı yaratmamızı istiyorlar" deniyor.

Tim Cook, bunu yaratmanın çok tehlikeli olduğunu ve yanlış ellere düşmesi durumunda bütün iPhone'lara sızılabileceğini söylerken, FBI'ın istediği şeyin güvenlik önlemlerini aşarak telefonların verilerini elde etmek olduğunu bildiriyor.

Açıklamada FBI'ın istedikleri şeyi farklı kelimelerle anlatmaya çalışabileceği, ama özünde istenenenin telefonlara girmek için bir arka kapı olduğu aktarılıyor.