Samsung'un son dönemlerde hızlı bir biçimde Samsung Galaxy S7 modelini çıkarmaya yönelik duyuruları yapmaya devam ederken Apple bu konuda muazzam bir giriş yaparak Samsung'u geri planda bırakmayı başarabildi. İphone 7'lerin Samsung'lara göre çok daha az enerji harcayacağı ve buna bağlı olarak daha az şarj gideceği açıklandı.

Dün yaptığımız haberimizde, TSMC firmasının Apple'ın sıradaki telefonları için avantajlı konuma geldiğinden ve A10 olarak isimlendirilmesi beklenen yeni çipsetin üretiminin tamamının TSMC tarafından hazırlanacağından bahsetmiştik. Detaylar için tıklayın.

TSMC, daha önce de Apple'ın önemli tedarikçilerinden biri olarak roller üstlenmişti, ama geçmişe baktığımızda bu kadar ciddi bir görev aldığını görmüyoruz. Her ne kadar ciddi rakipler olarak görülseler de Samsung'un da iPhone'ların üretim sürecinde ciddi payları vardı ve iPhone 7'ler için de hem Samsung hem de TSMC'den bahsediliyordu.

Bu son gelişmelerle birlikte Samsung'un saf dışı kaldığını söylemek mümkün. TSMC, A10 işlemcisini 10 nanometre olarak üretecek ve böylece yeni iPhone'ların daha az güç tüketirken aynı zamanda daha ince bir tasarımla kullanıcılara sunulmasının önünü açacak.