Akıllı cep telefonu konusunda geride kalan BlackBerry bu konuda kendisini daha iyi ön plana çıkarabilmek için hızla çalışmalara başladı. Kullanacakları telefon modellerinde Android işletim sistemini tercih edilecek ve buna göre performans elde edilecek. BlackBerry Priv modelinden sonra android işletim sistemlerine sarılarak çok daha iyi sonuç elde edebilmek için her türlü çalışmaları hat safhada tutuyor. Samsung, LG ve HTC'den çok daha kullanışlı olacağı söyleniyor.

Firmanın üst düzey yöneticilerinden Damian Tay, geçtiğimiz hafta yaptığı bir konuşmada Android işletim sisteminin üstünlüğünü kabul etti. “Geleceğin işletim sistemi Android” şeklinde açıklamalarda bulunan Tay, firmanın gelecek planlarına dair yeşil ışık yaktı.

Geçtiğimiz ay BlackBerry’nin CEO’su, ikinci Android işletim sistemli telefonun geleceğinden bahsetmişti. BlackBerry Vienna olarak adlandırılan telefon, 2016 yılı içerisinde duyurulacak. Böylelikle BlackBerry Android ile çok daha sık anılmaya başlanacaktır. Firma, Android ekosisteminde sağlam bir yer edinirse, kendi işletim sistemi BB10 tamamen rafa kaldırılabilir. Ülkemizde de satın alınabilen BlackBerry Priv modeli bu adımda atılan ilk adım ve firmayı memnun etmiş görünüyor.