Su üzerinde pedal çevirmek derken, küçük göllerde ve deniz kıyılarında gezinti yaptığınız pedallı botlardan bahsetmiyoruz. ‘Manta5 Hydrofoiler XE-1' ismindeki bu su bisikleti tam bir spor aracı. Araç, gemilerin su üzerinde yükselmesini sağlayan kanatlı hidrofoil teknolojisi ile elektrikli bisiklet mantığını birleştirmiş. Yeni Zelanda kökenli tasarım firması Manta5 bu aracı 2017'nın Kasım ayında piyasaya sürüyor.

Aracın 400 wattlık motoru ve kanatları, kullanıcının su üzerinde hız aldıkça yükselmesini sağlıyor. Hızlandıkça sudan yükselen hidrofoil araç, su direnci azaldıkça hızlanıyor. Bataryayı tüketmemek ve daha uzun süre kullanabilmek için aracın pedalları da var. Ayrıca su üzerinde pedal basarak ilerleyerek, ideal bir spor aktivitesi de yapmış oluyorsunuz.

Manta5 Hydrofoiler XE-1'in gövdesi karbon fiberden inşa edilmiş. Bu da araca hem hafiflik ve sağlamlık veriyor, hem de eğer kullancısı suya düşerse suyun içinden elektrik motoru ile kolayca yükselebilmesini garantiliyor. Elektrik motoru hem sessiz, hem de su geçirmez oalrak tasarlanmış. Böylece bir yandan spor yapıp bir yandan da göllerin ve nehirlerin doğasının tadını çıkartmak mümkün.