Android işletim sistemli tablet ve akıllı telefonkullanıcılarının kullandığı Durak isimli uygulamanın kötü amaçlı kullanıldığı ortaya çıktı.

Google Play’de bazen farkında olmadan kötü amaçlar için geliştirilen uygulamalar bulunabiliyor. Tespit edildikten sonra mağazadan kaldırılıyor olsalar da kullanılan süre içerisinde akıllı telefonlara ya da tabletlere büyük zararlar verebiliyorlar. Bu uygulamalardan bir tanesinin Durak ismindeki oyun olduğu ortaya çıktı.

Avast Antivirus Security araştırmacıları tarafından yapılan açıklamaya göre Durak, ilk yüklendiği sıralarda normal bir uygulama olarak çalışıyor. Fakat aradan geçen zaman süresince zararlı yazılımın etkisi ortaya çıkıyor ve telefonu kullanmak, kullanıcılar için bir eziyete dönüşüyor. 

Uygulamayı yükleyen Android kullanıcıları, tam ekranlı reklamlar görmeye başladı ve reklamların içeriği de porno üzerineydi. Google bu tarz uygulamaları fark ettiği anda mağazadan kaldırıyor fakat bu yazılımın “oyun” ana başlığı altında yüklenmesi, bir anda fark edilemeyebiliyor.

adware-spewing-apps-hosted-on-google-play-472051-2.jpg

Kaynak: Webtekno