Uzun bir süredir merakla beklenen Chrome Karanlık Mod nihayet geldi. Chrome’un 74. sürümünün betasıyla birlikte ortaya çıkan özelliğin yanı sıra Chrome 74 betasıyla bakalım ne gibi yenilikler geliyor?

Chrome Karanlık Mod özelliği yayınlandı!

Günümüzün en çok kullanılan tarayıcılarından birisi olan Google Chrome uzun zamandır beklenen bir özelliği kullanıma sunuyor. Chrome 74 beta ile birlikte ortaya çıkan karanlık modun tüm kullanıcılara sunulması ise an meselesi.

Windows, Mac ve Linux için yayınlanan Chrome 74 beta ile ortaya çıkan karanlık mod, karanlık ortamlarda çalışmayı çok daha kolay hale getirmeyi hedefliyor. Windows’un Ayarlar kısmından koyu veya açık olarak ayarlayabilmeniz mümkün kılınmış.

Bunun yanı sıra “Animasyonları Kaldır” ve “Hareketi Azalt” seçeneklerini de kullanıcıya sunan yeni Chrome betası, gözünüzü yormamak için elinden geleni yapıyor.

Chrome 74’ün yeni özellikleri hakkında konuşan Thomas Steiner “Süslü efektler, göz yoran reklamlar, animasyonlar ve otomatik oynatılan videolar bazen çok can sıkabiliyor. Hareketi ve animasyonu azaltma özelliğiyle birlikte geliştiriciler daha az hareket içeren sayfalar oluşturarak kullanıcıları memnun edebilirler. Buna otomatik video oynatmanın kaldırılması ve belirli kullanıcılara özel olarak sayfaların yeniden tasarlanması da dahil.” açıklamasını yaptı.