E-kağıt adı ile ortaya çıkan ve ilk dönemde büyük patlama yapan teknoloji bir süredir kendisinden bahsettirmiyordu, ancak bu sessizliğin altında çok farklı bir proje yatıyormuş.

E-Ink Şirketi ve popSlate tarafından geliştirilen teknoloji, telefon kılıfları ile doğrudan cihazınıza ikinci bir ekran eklemenize olanak sağlayacak.

Akıllı telefon kullanıcılarının en büyük sorunlarından biri, batarya ömrüdür. Genelllikle sürekli kontrol edilen bildirim ve saat, cihazımızın bataryasının hızla boşalmasına neden olur, bu soruna çözüm getirebilmek adına bildirimlerimizi ve saat bilgilerini görüntüleyebileceğimiz, bir arka panel geliştiren şirket, oldukça büyük bir projeye başlıyor.

iPhone 5, 5S ve 6 için geliştirilen, kılıfa entegre olan e-kağıt ekran sayesinde, tek bir şarjla 1 haftaya kadar görüntüleme elde edebiliyorsunuz. 4 inç büyüklüğündeki ekranı, cihazınıza indireceğiniz popSlate uygulaması ile senkronize ederek, Instagram ve diğer fotoğraflarınızı kılıfınıza yansıtabilir ya da ekran kilidini kapattıktan sonra bildirimlerinizi ve daha birçok uygulamanızı görüntülemek için ikinci ekranınızı kullanabilirsiniz.