Apple'ın 200 bin dolar değerindeki en eski modellerinden 'Apple 1' isimli bilgisayar çöpten çıktı. Servet değerindeki cihazı bulan geri dönüşüm şirketi, farkında olmadan 550 bin TL'yi çöpe atan kişiye satıştan elde edilecek gelirin yarısını vereceklerini duyurdu.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bulunan bir geri dönüşüm merkezinin çalışanları servet değerindeki bir Apple cihazını çöplerin arasında bulunca ufak çalı bir şaşkınlık geçirdi.

Apple'ın ürettiği ilk modeller arasında yer alan ve bu nedenle 200 bin dolar (550 bin TL) fiyat biçilen cihazın sahibini arayan kurum, bu cihazın sahibine fiyatın yarısı olan 100 bin doları ödemeyi teklif edecek.

ABD basınında yer alan bilgiye göre, eşinin vefatının ardından evindeki pek çok eşyayı elden çıkaran bir kadın değerinden habersiz olduğu eski bilgisayarı da çöpe attı.

Apple'ın kurucuları Steve Jobs, Steve Wosniak ve Ron Wayne tarafından tasarlanan Apple I bilgisayarından sadece 200 adet üretilmişti. Açık artırmalarda rekor fiyatlara alıcı bulan bilgisayarın ne klavyesi ne de kasası var.