Akıllı telefonu olmayan yok, fakat akıllı telefon kullanıcıları telefonlarının belli bir süreden sonra yavaşlamasından şikayetçiler. Akıllı telefonları yavaşlatan uygulamaları yavaşlatan Android uygulamalar açıklandı. Pilinizi hemen yeyip bitiren ve telefonunuzu yavaşlatan uygulamalar haberimizin devamında sizlerle. 

Akıllı telefonu olanlar bu haberi çok dikkatli okumalılar. Akıllı telefon aldıktan sonra telefonun yavaşladığından şikayetçi olanlar için telefonu yavaşlatan uygulamalar açıklandı. AVG Technologies akıllı telefonlarda negatif etkilere sebep olan Android uygulamalarını açıkladı. Burada akıllı telefonları yavaşlatan Android uygulamaları ile pili hızla tüketen, belleği işgal eden ve yoğun veri kullanan uygulamalar var. 1 milyon Android cihaz üzerinden elde edilen verilere göre akıllı telefonlarda performans kaybına yol açan uygulamalar listesinin başında popüler müzik streaming uygulaması Spotify var.
 
Spotify uygulaması açılırken akıllı telefon yavaşlıyor ama Facebook uygulaması da ilginç şekilde kullanıcı tarafından kapatıldığında dahi arka planda çalışmaya devam ediyor. Bir süre sonra cihazda performans kaybı kaçınılmaz hale geliyor. Data kullanımında Tumblr başı çekerken listede hemen arkasında Snapchat uygulamasını görüyoruz. BBC News, Netflix ve Spotify beş uygulamadan oluşan listeyi tamamlıyor.
 
Akıllı Telefonları Yavaşlatan Android Uygulamaları 1

Kullanıcıların akıllı telefonlarında 3333 adet şarkı barındırmasına olanak tanıyan Spotify depolama alanını en çok işgal eden uygulama konumunda. Chrome web tarayıcısı ikinci sırada. Onu Line Camera, Kindle ve SoundCloud takip ediyor.
 
Akıllı Telefonları Yavaşlatan Android Uygulamaları 2
 
Akıllı telefonunuzda hızlı pil tüketimine neden olan uygulamaları eminiz çok merak ediyorsunuz. Otomatik başlayan uygulamalar arasında en çok pil tüketen araç Beaming Service for Samsung. Kullanıcı tarafından başlatılan uygulamalar arasında ise listenin başında Samsung WatchON yer alıyor. Görsellerde akıllı telefonunuzun kaynaklarından en çok yararlanan uygulamaları öğrenebilirsiniz.