Bu durumu bir virüs olarak ifade edebileceğimiz gibi bu virüs siteminize bulaştığında günlük hayatta en çok ziyaret ettiğimiz Facebook üzerinden kurbanlarına ulaşıyor.

Android cihazınızdan Facebook’a girerken eğer cihazınıza bahsi geçen virüs bulaştıysa facebook’un zaman zaman karşınıza çıkardığı uyarı pencereleri gibi bir ekran çıkıyor ve sizden güvenliğiniz için telefon numaranızla veya şifrenizi tekrar girerek bu sistemi doğrulamanız isteniyor. Buradaki tehdit ise ciddi anlamda büyük boyutlarda.

Eğer bu oyuna gelir ve kişisel bilgilerinizi verirseniz Facebook hesabınız ürerinden erişilen telefon numaranız sayesinde artık banka işlemleriniz sırasında “Çok güvenli” olarak adlandırılan mesaj sistemini tamamen egale etmiş oluyor ve hesabınızı tehditlere açık hale getirmiş oluyorsunuz.
Bu güne kadar arkadaş listenizdeki kişilere mesaj atan, farklı şekilde rahatsız eden veya mesajlarınızı okuyup onlara çeşitli cevaplar veren tehditler görmüştük ancak bu sefer Android kullanıcılarının bir işlem yapmadan iki kez düşünmelerinin zamanı geldiğini ve tehdidin büyük olduğunu hatırlatmakta fayda var.