Facebook CEO'sundan gelen açıklamaya göre lider sosyal medya gruplarından Facebook'un 2030'da 5 Milyar kişi tarafından kullanılması ön görülüyor. Yapılan bir çok analiz çalışmalarına göre her gün artan kullanıcı sayısının 2030'a hesap edilmesi 5 milyar olan rakamı rahatlıkla çıkarıyor. Her türlü ihmallerin de bu rakamda olmadığı söyleniyor.

Dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitesi Faecebook, Mark Zuckerberg’e göre 2030 yılında kullanıcı sayısını 5 milyara yükseltmeti hedefliyor. USA Today sitesinde yer alan habere göre, Facebook için yeni bir ofis açılışında konuşan şirket CEO’su Mark Zuckerberg hedeflerinin 2030 yılına kadar Facebook kullanıcı sayısını 5 milyara yükseltmek olduğunu bildirdi.

>>Facebook'tan 12. yaş günü sürprizi
5 milyar sayısı gerçekten de etkileyici. Şu an dünya nüfusu yaklaşık olarak 7.3 milyar. Facebook’un aktif kullanıcı sayısı ise 1.6 milyar. Birlemiş Milletler verilerine göre dünya nüfusu 2030 yılında 8.5 milyara ulaşacak. ’in hedefine göre ise 2030 yılında dünya nüfusunun yaklaşık %60’ı Facebook kullanıcı olacak.