Sosyal medyanın dev şirketi Facebook, kullanıcıların telefonlarına yeni bir uygulama daha yükletecek bir haber ile gündeme geldi. Gelen haberlere göre Facebook mobil uygulamasının içerisinden sohbet etmek artık mümkün olmayacak. Facebook'un son güncellemesi ile birlikte Facebook mobil site üzerinden Messenger mesaj desteği kaldırılacak ve mesajlaşmak isteyen kullanıcılar Facebook Messenger'a yönlendirilecek. Mesajlaşma simgesi de Facebook mobil site içerinden yakın zamanda kaldırılacak böylelikle konuşmak, video sohbeti yapmak ve sohbet etmek isteyenler Facebook Messenger yüklemek zorunda kalacak. 

Her iş için ayrı bir uygulama ile kullanıcıları zorlayan Facebook, mesajlaşmayı da Facebook mobil'den ayırarak kullanıcıların telefonlarına bir uygulama daha yüklemelerini isteyecek. Facebook Messenger'ın ön plana çıkarılmasını amaçlayan Facebook, bu hareketiyle tepkileri de üzerine çekti. Buna göre artık Facebook mobil üzerinden mesajlaşmak isteyen kullanıcılar yukarıdaki gibi bir ekran ile karşılaşacaklar ve Messenger yüklemek zorunda kalacaklar. Telefonlarında Messenger bulunan kullanıcılar da direkt olarak Messenger uygulamasına yönlendirilecek.

Daha öncelerden mobil site üzerinden mesajlaşmayı zor hale getirip Facebook Messenger yüklenmesine zorlayan Facebook, bu sefer temelli olarak mesajlaşmayı mobil site üzerinden kaldıracak.